Gå til hoved-indhold
Udstyr
3M's polerserie kommer med en række produkter til sejlerne. Foto: B-On-C

Sådan polerer du effektivt fribord med 3M’s polerserie

Professionelle har for længst taget produkterne til sig – og også de private sejlere følger med. En guide med fire trin hjælper dig på vej, når fribordet skal friskes op. 3M’s polerserie er blandt de mest solgte i verden.

Af Sara Sulkjær Hansen |

”Best Product” i USA og nu ét af verdens mest solgte serier af polermidler.

3M’s poler-serie har vind i sejlene. Både professionelle og private bådejere tager produkterne frem, når fribordets glans hurtigt og effektivt skal sikres inden en ny sæson:

- 3M Perfect-It-serien holder, hvad den lover. Udfører du arbejdet som beskrevet, forbliver båden skinnende blank hele sæsonen, lover forhandler af produktet, B-On-C.

Vejen til den skinnende båd gemmer sig bag disse fire trin, som Minbaad.dk i samarbejde med B-On-C her deler med landets sejlere:

Trin 1: 
Båden skrubbes godt i Perfect-It Boat Wash. En sæbe, der fjerner støv og olie, mens den lader voksen sidde tilbage.

At skyde poleringsarbejdet i gang med en grundig bådvask er afgørende, da du dermed sparer tid i de efterfølgende trin.

Trin 2:
Med båden vasket er det blot at vælge en passende polermiddel. 3M tilbyder tre varianter, alt efter behov.

Heavy: Til den hårdt oxiderede eller småridsede båd. Midlet starter ved korn 800-1000. Når der poleres længe nok med denne, ender den i korn 3.-4.000 og forstøver væk.

Medium: Midlet råder over de samme egenskaber som Heavy, men den starter finere og kræver en kortere arbejdstid. Indeholder voks.

Light: Et middel til båden, der starter endnu finere end de foregående, men som ellers bringer de samme egenskaber på banen, herunder voks som Medium-varianten.

Trin 3:
Båden poleres én kvadratmeter ad gangen. Mærk derfor én kvadratmeter op med malertape og flyt feltet i takt med, at du arbejder dig frem.

Husk: Når du er færdig, er du færdig. Polerer du et område, som allerede er poleret, starter du forfra med den grove kornstørrelse – da er det hele arbejdet om igen.

Trin 4:
Har du taget Heavy-varianten ned fra hylden, må du afslutte arbejdet ved at behandle båden med voks. 

Er det de voks-holdige Medium- eller Light-midler, du har anvendt, kan yderligere voks tilføjes. Dette vil give fribordet den sidste glans og beskyttelse, men er ikke en tvingende nødvendighed.

Læs mere om produkterne, der koster mellem 200 og 500 kroner, hos B-On-C her.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader