Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Princess 50eren har nogle slemme skader i bunden, og båden ville derfor ikke kunne flyde selv, hvis den blev trukket fri af stenene på molen. Privatfoto
Kort Nyt
Som det ses er stævnen revet op i bunden. Privatoto

Princess 50 hævet ved Rødvig efter den ramte stenmole - nu er den i Dragør efter tur på pram

Den milliondyre motorbåd var derfor ude på sin første tur, da den forliste i Danmark. Princess 50eren kom direkte fra Princess-værftet i England til en kunde med et indhyret mandskab, fortæller Sjællandske Tidende. Vi går ud fra at den nu skal på Dragør Baadeværft efter den sejlede på stenmole.

Af Troels Lykke |

Natten til mandag drønede en 50 fod stor Princess ind over lavt vand og endte med stor kraft på den ydre del af stenmolen, som skærmer lystbådehavnen i Rødvig mod Østersøen.

– Jeg var mandag i kontakt med forsikringsselskabet, hvor jeg fik at vide, at de hurtigst muligt ville skaffe kran og en pram, der kunne bugsere båden væk. Og båden er nu bjærget, forklarer havnefoged Lars H. Olsen til Sjællandske Tidende. (se billeder)

Han har fået at vide, at det er en fabriksny motorbåd, der var på vej direkte fra Princess-værftet i England til en kunde med et indhyret mandskab. Motorbåden var derfor ude på sin første tur, da den forliste i Danmark.

Slemme skader

Princess 50eren har nogle slemme skader i bunden, og båden ville derfor ikke kunne flyde selv, hvis den blev trukket af stenene på molen.

– Prammen, som den tonstunge motorbåd blev placeret på, bliver af to slæbebåde bugseret til Dragør. Den var for stor og høj til at kunne blive transporteret på blokvogn, så derfor blev det en løsning med en pram, hvor jeg aftalte med dem, at jeg spærrede den inderste del af kajanlægget af, så de kunne komme til med en stor kran, pram og to slæbebåde i løbet af natten til tirsdag, forklarer havnefoged Lars H. Olsen.

Kilde. Sjællandske tidende

Motor
content-loader
content-loader
content-loader