Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
De arkæologiske udgravninger går fremad og skibsvraget kommer til syne. Foto: Vikingeskibsmuseet

Skibsvrag fundet i en sejlrende ud fra Københavns Havn under udgravning til Lynetteholm

To ældgamle skibsvrag er blevet fundet i en sejlrende ud for Københavns Havn, syd for Prøvestenen. Sejlrenden skal omlægges og gøres dybere, så store skibe kan komme til Københavns Havn.

Af Anna Brinch |

Skibsvragene blev opdaget af marinarkæologer, der undersøgte havbunden i forbindelse med anlægsarbejdet til den kunstige halvø Lynetteholm.

Det ældste skib er dateret til 1329, mens det andet formentligt er fra starten af 1800-tallet. Det er Vikingeskibsmuseet ansvar for de arkæologiske fund i Øresund, det skriver TV2 Kosmopol.

Fremtiden for skibsvragene 

Hen over de næste 17 uger skal stykke for stykke af de to vrag fragtes til Vikingemuseet, hvorfra de skal scannes i 3D, så arkæologerne kan lave en digital model af skibene.

Skibsvragenes placering gør, at de skal fjernes, fordi det er et sted med stærke havstrømme som potentielt kan ødelægge dem, men også fordi de er i vejen for anlægsarbejdet af Lynetteholm.

- Vi vil allerhelst lade dem ligge, men vi har også været nervøse for, at strømmen ville ødelægge dem. Så vi er glade for, at de kan tages op, så de kan vises, og vi kan blive klogere på dem, siger Andreas Binder fra Vikingeskibsmuseet. 

Det er endnu uvist, hvad der skal ske med de to skibsvrag, efter de er blevet bjærget og 3D-scannet.

Kilde: www.tv2kosmopol.dk

Motor
content-loader
content-loader
content-loader