Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Blandt de fremmødte kom 2 nordmænd, 2 svenskere og en enkelt fra Århus med nogen rejsetid i bagagen.

Otto Strandvig vinder Polyester Cup i Kastrup hvor der også var speciel termik ved lufthavnen

- Det var en helt speciel termik, som kun fandtes mellem lufthavnen, sejlrenden og området op til Amager Strandpark. Så vidt vi ved, var der ikke vind andre steder i Øresund på dette tidspunkt. Heldigt for os og Kastrup Sejlklub, fortæller Michael Staal fra Finnjolle-klubben.

 

Af Troels Lykke |

Da de 17 tilmeldte sejlere mødte op forrige weekend, lørdag 13. maj, var det med afmålte forventninger til, hvor meget vind vi ville blive budt på i denne weekend. Blandt de fremmødte kom 2 nordmænd, 2 svenskere og en enkelt fra Århus med nogen rejsetid i bagagen.

Derudover mødte sejlere fra fleeten i Vallensbæk og Veddelev. En del færre end forventet, men bla. konfirmationer tager ofte et stort indhug i deltagerlisten og der er også folk på skadeslisten, fortæller Finnjolle-sejler Michael Staal fra Dragør Sejlklub.

Start i 3 m/sek.

Kl. 9 var der ikke rigtig vind i sigte. Kl 9.30 insisterede baneleder Lars Darling på, at de sidste både kom i vandet, da han forventede at starte rettidigt kl 10.

Det var godt og rigtig set af Lars, så første start kom rettidigt afsted i ca 3 m/s fra en nordlig retning på en efter forholdende afpasset kort bane. Ved alle mærkerundinger var der tæt trafik, så vi fik øvet os rigeligt i fair sejlads og kapsejladsregler.

Peter Gudsø fra Veddelev lavede en perfekt luvstart, var først til topmærket og øgede derfra. Flot sejlet og endnu et udtryk for, at de mange trænings- og kapsejladstimer fra Veddelev vintertræningen har øget niveauet.

2. sejlads blev en prøve i tålmodighed 

2. sejlads blev en prøve i tålmodighed og letvindsteknik. Efter at alle joller var kommet rundt topmærket, så døde vinden ud på lænseren, men den smule der var, kom stort set fra samme retning.

Allan Hansen fra Kastrup og Michael Staal fra Dragør havde taget føringen fra start og kun Otto Strandvig formåede at komme tæt nok på lænseren til at true. Alle 3 rundede simultant i bundgaten, hvor banelederen signalerede afkortning af sejladsen, så der kun var et opkryds til mållinjen tilbage. Det blev et letvinds dragrace, hvor Allan lykkedes med at komme først med Otto og Michael lige i hælene.

3. sejlads blev for vinderens vedkommende en kopi af 1. sejlads. Peter Gudsø tog luvstarten og førte banen rundt. Sådan. Christian Dahl fra Norge blev nr 2 og Stedan Sandahl fra Sverige nr 3. Til gengæld var vinden ikke den samme. Mellem 2. og 3. sejlads oplevede vi en helt traditionel vindstille pause på vandet, som vi så ofte har prøvet det i godt Kastrup forårsvejr.

Vinden begyndte at fylde ind fra sydøst med 3-6 m/s og vindspring på +/- 10 grader. Det var en helt speciel termik, som kun fandtes mellem lufthavnen, sejlrenden og området op til Amager Strandpark. Så vidt vi ved, var der ikke vind andre steder i Øresund på dette tidspunkt. Heldigt for os og Kastrup Sejlklub.

I 4. sejlads fandt KDYeren Otto Strandvig den rigtige vej op gennem vindspring og trykforskelle. Peter Gudsø og Christian Dahl valgte at lave deres fratrækkere i denne sejlads, mens Allan Hansen sejlede en sikker 2. plads hjem foran Casper Elkjær fra Dragør.

Det mest demokratiske stævne

Vi har i mange år kaldt dette stævne for det mest demokratiske i kapsejladskalenderen, fordi stort set alle i løbet af stævnet når at være helt fremme eller helt tilbage.

Et blik på resultatlisten viser, at kun 2 ud af 17 deltagere undgik 2-cifrede placeringer (Allan Hansen og Stefan Sandahl). Det er svært og underholdende, samt ikke mindst af samme grunde et super godt træningsstævne som indledning på sæsonen.

5. og 6. sejlads blev afviklet i samme vindforhold og med usual suspects fremme i feltet. Stefan ‘stjæler’ 5. sejlads foran Olof Lundqvist fra Sverige, mens Otto sætter trumf på i 6. og dermed ender øverst på skamlen for hele stævnet.

Dermed også afsløret, at selv om vi ventede og ventede på vind hele søndag formiddag, så måtte vi glæde os over, at vi fik gennemført 6 fine sejladser lørdag, og dermed igen igen kan konstatere, at Kastrup Sejlklubs Finnjollestævne blev gennemført med succes.

Polyester Cup i Kastrup, 17 joller
1. Finnjolle DEN 21 Otto Strandvig KDY 
2. Peter Gudsøe VSB, Roskilde
3. Stefan Sandahl Sweden 
4. Allan Hansen Kastrup 
5. Christian Dahl Asker 

Resultatlisten'

www.danskfinnjolle.dk/

Motor
content-loader
content-loader
content-loader