Gå til hoved-indhold
Kapsejlads

Stjernefrøet Borch og hold vandt liga i Svendborg og vil nu træne frem mod stævnet i Helsingør

Unge Jeppe Borch fra Roskilde Sejlklub, siger efter sejr i sejlsportsligaen i Svendborg. - Det var to fantastiske dage i det sydfynske. Det er benhård konkurrence og holdene bliver bare bedre år efter år. Vi skal hjem og træne videre så vi er klar til Helsingør.

Af Troels Lykke |

Sejlsportsligaen 2023 åbnede med et brag i Kristi Himmelfart, hvor topplaceringerne ikke var afgjort før sidste sejlads. Roskilde Sejlklub med Borch Racing Team løb med 1. pladsen efter tæt kamp med KAS Racing og Bandholm Sejlklub.

Vejret var noget nær perfekt på førstedagen med stabil vind og god udsigt fra skråningen foran klubhuset ud mod vandet så tilskuerne kunne følge med i de tætte sejladser. Alt i alt fantastiske forhold til at starte sæsonen i Svendborg.

Fredagens vejrudsigt blev fulgt med spænding, da det så utroligt stille ud hvilket resulterede i at holdene måtte sidde i venteposition om formiddagen. Vinden tog dog stille til i løbet af dagen, så sejladserne kunne sættes i gang igen til stor glæde for sejlerne og tilskuerne.

Spænding til det sidste

Der var spænding til det sidste til årets første 1. divisionsstævne i Svendborg, hvor Roskilde Sejlklub og KAS Racing lå á point ved igangsættelsen af sidste flight, tæt efterfulgt af Bandholm Sejlklub.

Roskilde sikrede den samlede sejr ved at tage deres 5. førsteplads i deres sidste sejlads, og fortsætter dermed en stærk start på sæsonen, da de kommer fra en finaleplads ved den amerikanske Congressional Cup, skriver Sejlsportsligaen til bådpressen.

Jeppe Borch udtaler:

”Det var to fantastiske dage i det sydfynske. Det er benhård konkurrence og holdene bliver bare bedre år efter år. Vi skal hjem og træne videre så vi er klar til Helsingør.”

Roskilde holdet bestod af, Jeppe Borch, August De La Cour, Nikolaj Borch og Mathias Rossing.

Næste stop Helsingør Sailing Week

Sejlerne mødes næste gang i 1. division i Helsingør, hvor der bliver én stor sejlerfest i form af Sjælland Sailing Week fra d. 10.-18. juni. Der bliver fyldt med sejleraction i Helsingør, med alt fra Sejlsportsligaens små baner lige foran havnen, til distancesejlerne der stiller til start til Sjælland Rundt, Anholt Race og ORC Double Handed European Championship.

Top 3 – Svendborg 1. division

Roskilde Sejlklub – 20 point

KAS Racing – 22 point

Bandholm Sejlklub – 23 point

Se TV 2 Fyn 2 indslag 17 minutter og 15 sekunder inde i udsendelsen

Se alle billederne fra Svendborg 1. division

Se den fulde resultatliste

Motor
content-loader
content-loader
content-loader