Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
- Med tilbud om at tage duelighedsbevis og/eller speedbådskørekort har vi mulighed for at hjælpe nye til at sejle, og dermed skabe forudsætninger for f.eks. at købe egen båd, lyder det fra højskolen i Sønderborg. PR-foto

Højskolerne skaber nye sejlere - fx på Idrætshøjskolen Sønderborg

Hvordan kommer man ud at sejle som ung, var et spørgsmål vi prøvede at besvare på minbaad.dk i sidste uge. Til dette har Peter Ole Lindum, lærer på Idrætshøjskolen Sønderborg, gjort opmærksom på at højskolerne tilbyder sejlads. En tredjedel af de 170 elever, kommer for at sejle.

 

Af Anna Brinch |

På Idrætshøjskolen Sønderborgs efterårshold har 36 elever meldt sig på sejladsfaget, og yderligere har mange ønsket at sejle Hobie Cats.

Derfor vil en tredjedel af de 170 elever, komme på vandet for sejl. På skolen startes der fra bunden, så man behøver ikke have forkundskaber for sejlads. Undervejs vil alle elever få en grundig viden om vindforhold, trim, havne- og redningsmanøvrer samt sikkerhed på vandet. 

Duelighedsprøve i sejlads

På deres hjemmeside fortæller højskolen at de træner målrettet mod at eleven kan bestå søfartsstyrelsens duelighedsprøve i sejlads. Som supplement kan de også vælge at få teoretisk undervisning i navigation, som er teoridelen til duelighedsprøven. 

- Med tilbud om at tage duelighedsbevis og/eller speedbådskørekort har vi mulighed for at hjælpe nye til at sejle, og dermed skabe forudsætninger for f.eks. at købe egen båd, eller at tage af sted som gast, også ude i verden, fortæller Peter Ole Lindum, lærer på højskolen.

Et godt samarbejde med sejlklubberne 

Højskolen har flere forskellige bådtyper til rådighed. Grundstammen er deres J80, som de har tre af til rådighed, og så har de deres de nye Hobie Cats – som er sjove og hurtige katamaraner. 

Der trænes fast i sportsbåden J80, som er manøvredygtig, hurtig og sikker. Desuden har de et glimrende samarbejde med sejlklubben SYC, hvor der er et aktivt miljø for både tur- og kapsejlads, som vi drager nytte af.

- Vi arbejder rigtig godt sammen med sejlklubberne i Sønderborg og Hørup, men er også et tilbud til dem, som kommer en anden vej ind i sejlads end via ungdomsarbejdet i klubberne. På IHS bruger vi meget tid på teamwork og kommunikation, som vi opfatter som nogle af de vigtigste elementer i sejlads, for sammen at skabe kundskaber og ikke mindst troen på, at man kan lykkes med at lære ”håndværket” til søs, fortæller Peter Ole Lindum til minbaad.dk.

Sejler også på tur

Her bliver de unge i stand til at være skipper ombord og dermed træffe de afgørende beslutninger, når det gælder. 

- I Sejlsport nævnes båd og skipper ofte, men samarbejde er en afgørende faktor – undertegnede kommer lige fra deltagelse i ORC VM, hvor vigtigheden af dette element er tydeligt, afslutter Lindum, 

Vi sejler også på ture til f.eks. Tyskland, ofte sammen med en af de lokale klubber og deres både. På efterårsopholdet tager vi til en destination ved Middelhavet, vi lejer nogle lækre både og sejler rundt på det blå hav i nogle dage, med snorkling, delfiner etc.

Kilde: Idrætshøjskolen Sønderborg 

Motor
content-loader
content-loader
content-loader