Gå til hoved-indhold
Udstyr
Kulfiber kan også få en omgang enropy CCR. Foto: H.F. Industri & Marine.
Udstyr
Det er muligt at tilsætte forskellige farver til epoxyen for at nå et andet resultat. Foto: H.F Industri & Marine.
Udstyr
Entropy CCR kan bruges til mange forskellige overflader. Foto: H.F. Industri & Marine.

Miljø-optimeret epoxy coating giver ekstra holdbare overflader - med farver eller pulver opnås effekter

H.F. Industri & Marines optimerede epoxyprodukt, entropy, kan bruges til forsegling af diverse flader. Ved at tilsætte farver eller pulver opnås forskellige effekter. Særligt de miljømæssige fordele har gjort produktet populært.

Af Maria Ravn Jürgensen |

I Svendborg arbejder H.F. Industri & Marine med en miljø-optimeret epoxy, kaldet entropy. Produktet er en slags flydende, glas-agtig masse til forsegling af det, produktet hældes over.

Et moderne produkt

- Det er avanceret kemi, og det er meget oppe i tiden. Men det kræver dygtighed at opnå et flot resultat, understreger Hans Fokdal fra H.F. Industri & Marine.

- Kun fantasien sætter grænsen, og den polerede overflade er ekstremt holdbar, fortæller han videre.

Entropy Resins er epoxyresiner med høj BIO-content, lyder det fra firmaet bag produkterne. Produkterne er udviklet og produceret således, at der efterlades så lidt carbon frontprint til jordkloden som muligt.

Nem anvendelse

H.F. Industri & Marine Entropy Resins CCR Clear Casting Epoxy er udviklet til indstøbning, indkapsling og clear coating af emner og overflader. Denne epoxyresin er meget langsomt hærdende, hvilket er vigtigt, når man støber i tykke lag.

Entropy Resins CCR er en glasklar epoxyresin, som kan anvendes til dybe støbninger helt op til 50 mm i tykkelsen og coatings i tykke lag.

- Entropy CCR er nemt at anvende, nem at blande, har ingen luftgener og er opløsningsfri. Epoxyen anvendes bedst i temperaturer mellem 15-25 grader celsius, fortæller producenterne bag.

Forskellige effekter

Epoxyen behøver ikke at 'vacuum degasses' inden brug, da denne resin vil 'poppe' de fleste luftbobler selv under hærdningen. Entropy CCR indeholder UV-beskyttelse. 

Skal emnet udsættes for sollys over længere tid eller stå ude, anbefaler producenterne dog at lakere med en lak i minimum tre lag.

Det er muligt at farve entropy CCR med forskellige farver, metalpulver, glimmer, perler, palietter eller andre produkter for at give flere forskellige effekter.

Hvis der skulle opstå en skade eller en rids i epoxyen, er det muligt at slibe i det, naturligvis afhængigt af skadens størrelse og art. Det er ligeledes muligt at mattere overfladen eller påfylde ny epoxy, hvis der skulle opstå en skade.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader