Gå til hoved-indhold
Udstyr
Den nye WaterWorld pod giver med sin form mindre vandmodstand end andre pod-motorer, ifølge Solbaaden.dk i Aarhus. PR-foto
Udstyr
Aquatro 3.5 - ny podmotor til hurtigtsejlende både.

Elektrisk podmotor fra hollandske Arka/WaterWorld er til sejlbåde, der ønsker minimal vandmodstand

De elektriske podmotorer, der monteres direkte under bådens skrog, er gennem de seneste år blevet populære som en god motorløsning til sejlbåde. Fordelene er mange: De fylder ikke op i båden, de kræver ikke køling, og de trækker direkte på propellen og er støjsvage.

 

Af Troels Lykke |

Ny podmotor fra hollandske Arka/WaterWorld er optimeret til mindst mulig vandmodstand. P

odmotorerne fås med både fast og foldbar propel, hvor de med foldepropel blot giver begrænset modstand i vandet.

Op til 70 procent mindre vandmodstand

Hvis farten er alfa og omega, som det eksempelvis er for kapsejlere, er der alligevel lidt betænkelighed ved at sætte en “klump”, der dæmper hastigheden, under skroget.

Det fortæller Henry Thomsen fra firmaet Solbaaden.dk i Århus:

- Når jeg taler med kunder, der sejler kapsejlads eller af anden grund ønsker maksimal fart under sejl, er de ofte noget betænkelige ved de ret udbredte podmotorer fra for eksempel Torqeedo eller E-propulsion.

Nu med optimeret vandstrøm

Derfor er han glad for nu at kunne præsentere en ny podmotor, der er blevet til i et samarbejde mellem de to hollandske firmaer Arka og WaterWorld: Aquatro 3.5.

- Den er bygget efter at optimere vandstrømmen omkring motoren, så den ikke giver mere modstand end et traditionelt sejldrev, fortæller Henry Thomsen og uddyber:

- Det er gjort ved, at selve pod’en er gjort længere, smallere og formgivet til den optimale hydrodynamik. Det giver op til 70% mindre vandmodstand sammenlignet med de gængse pod-motorer på markedet.

En robust og vedligeholdelsesfri løsning

Derudover har den nye podmotor en øget robusthed i forhold til konkurrenterne:

- Det sårbare punkt på en podmotor, der sidder under vandet hele tiden, er der, hvor propelakslen kommer ud af motoren, forklarer Henry Thomsen.

- Det er i den nye Aquatro 3.5 forbedret ved, at der sidder et oliekammer, som propelakslen drejer rundt i. Det giver en markant øget sikkerhed for at undgå lækage med vandindtrængen i pod’en, uddyber han.

Fastmonteret eller drejelig?

En ekstra fordel ved den nye pod er, at den også fås i en drejelig version med en rorstamme, så den kan drejes med enten styrekabel eller hydraulisk styring. Den drejelige version fås til samme pris som den fastmonterede, og begge kan leveres med enten fast propel eller foldepropel.

Aquatro 3.5 er egnet til sejlbåde op til tre tons,dog op til fire tons for letdrevne både. Produktet forhandles i Danmark af Solbaaden.dk.

Priserne for motorsystem med gashåndtag, farve-touchdisplay, nøglekontakt og kabelsæt er 55.900,00 kr. inkl. moms og levering. Resten af 2023 tilbyder firmaet en introduktionspris på 49.900 kr.

Læs mere:

www.solbaaden.dk/waterworld
www.waterworldelectronics.com/pod-motors

Motor
content-loader
content-loader
content-loader