Gå til hoved-indhold
Småbåde
Så lidt plads havde Thomas Veber da han sejlede gennem floderne til Middelhavet fra Danmark. Fotos: Martin Wiedemann
Småbåde
Småbåde
Småbåde
Småbåde
Småbåde
Småbåde

Den sidste idiot er ikke født endnu - Vebers eventyr i 17 fods motorbåd til Middelhavet

Med overskriften “Den sidste idiot er ikke født endnu” leverede Thomas Veber et veloplagt og velbesøgt foredrag om sit seneste eventyr i den lille 17-fods motorbåd Mini Lisa på kajkanten i Skanør i Sverige i den forløbne weekend. Kerteminde-sejler Martin Wiedemann mødte Veber.

Af Troels Lykke |

Med overskriften “Den sidste idiot er ikke født endnu” har Thomas Veber leveret mange gode foredrag om sit seneste eventyr i den lille 17-fods motorbåd Mini Lisa på kajkanten i Skanør i den forløbne wee, fortæller Martin Wiedemann, der går højt op i at kunne sejle i små både for små penge.

Rammen var sat for en flot afvikling af Allsvenskan for sejlklubber i Sverige i J/70-klassen i Skanør i jævn til frisk tangerende ret frisk vind og høj sol. 

Thomas er en formidabel fortæller, som med veloplagt selvironi og smittende “det-her-kan-du-da-også-gøre mentalitet" generøst deler ud af sine erfaringer med et lidt anderledes eventyr.

Deltidsekspedition

Thomas er i forvejen en veletableret autoritet indenfor langfartssejlads og velbevandret i kategorien: Sig jobbet op og riv et år ud af kalenderen-typen. Men han satte sig den udfordring at gøre det modsatte: Behold hus og bil og job og tage på deltidsekspedition i den mindste og mest undselige båd til Middelhavet.

Med en investering i en gammel orange Terhi 520 HT hardtopbåd og en ældre 70 HK totakter forberedte han en flodrejse til Middelhavet og gennemførte den over seks uger sammenlagt med henholdsvis en kusine, sin søn på 10 år og en kammerat med en masse dårligt vejr og regn på farten, men også rørende og livsbekræftende oplevelser af menneskers gæstfrihed og kæmpe hjælpsomhed, som han kom frem gennem Tyskland og Frankrig.

Thomas’ filosofi er, at vi alle ville kunne realisere at tage fjorten dage ud af kalenderen for at tøffe på langfart, hvis vi kunne komme hjem og passe arbejdet indimellem turpas á fjorten dage. Hvorimod en sejltur Middelhavet i vores sejlbåd ville fordre mindst fire måneders sejlads.

Billigere end charterrejse med familien

Ekspeditionens budget var samlet set væsentligt under en charterrejse med familien, men oplevelsen og værdien af det oplevede oversteg en charterferie i rigt mål.

- Thomas har skrevet bogen “Den sidste idiot er ikke født endnu” om færden, som jeg nu vil hygge mig med at læse, mens jeg drømmer videre om at få en trailersailor og gøre noget lignende, fortæller Martin Wiedemann fra Kerteminde.

Her køber du bogen

Motor
content-loader
content-loader
content-loader