Gå til hoved-indhold
Store både
Peter Vinther fra Princess Yachts Danmark står her foran Princess X80. Fotos: Troels Lykke
Store både
Store både
Store både
Store både
Store både
Store både
Store både
Store både
Store både
Store både

Princess X80 Explorer har soveværelse med herligt udsyn fremme i kahytten

Vi var om bord på Princess X80 Explorer til 53,6 mio. kroner. Superyachten var et godt blikfang på Princess Yachts stand på boot i Düsseldorf.

Af Troels Lykke |

Der var mange der stoppede op på boot-udstillingen i superyacht-hal 6, og det var for at se den nye X80 Explorer. Enkelte danske købere var kommet til Düsseldorf med deres privatjet, kunne motorbaadsnyt.dk erfare.

- Det er især sovekabinen helt fremme og oppe, som sejlerne er særligt glade for og så er der kun en førerposition, hvor båden styres fra og det er inde, det giver mere plads på flybridgen. X80eren er et nyt koncept, som Princess Yachts i Sydengland er kommet med og apteringen er i amerikansk valnød, siger den danske Princes Yachts forhandler gennem mere end 20 år, Peter Vinther fra Greve Marina, hvor Princes Yachts holder til i Danmark.

Og man får virkelig meget luksus om bord på X80eren, der med dansk moms koster 53,6 mio. kroner.

Nyt medlem af Superfly-familien

Den 25 meter lange X80 er lillesøster til X95 X- klassen “Superfly” familien. X80 har en “super flybridge” som giver mere end 30% ekstra anvendelig indendørs plads ombord i forhold til en traditionel flybridge-yacht i dens længde og findes med en valgfri master cabin på hoveddeck som inkluderer privat soldeck.

X80´s egenskaber for eventyr giver mulighed for længere eventyrlige rejser sammen med langt rækkende tanke på 8.800 liter.

X80 profileres af den øgede højde på rælingen, øverste scandeck og den interne førerplads.  S formede tag fortsætter ud gennem flybridge decket for at balancere den visuelle vægt og store volumen i den ekspansive sky lounge.

X80 omkranses på ydersiden gennem at maksimere glasruderne som flyder langs med hele hoved decket som omgiver salon, pantry og spiseplads forude.

8 gæster i 4 kabiner under dæk

Anvendelsen af lys og innovativ design fortsætter under dæk hvor 8 gæster fordeles i 4 kabiner, en fuld højdes masterkabine i midten, en gæste kabine forude, en dobbelt gæstekabine styrbord og en dobbelt kabine bagbord.

Bag masterkabine agterude findes crew område med plads til 3 gæster eller besætning i standard layout. Livet ombord adskiller sig virkeligt fra andre skibe i samme størrelse.

Princess X80 Explorer
Længde samlet 25,18 m
Bredde              6,06 m
Dybgang        1,78 m
Vægt              62,5 tons
Brændstofkapacitet 7000 l
Vandkapacitet 1400 l
Varmtvandsbeholder 200 l
Sort vandtank 500 l
MOTORER
MAN V12 (2 x 1650 hk)
Hastighedsområde = 26-28 knob†
MAN V12 (2x 1900 hk)
Hastighedsområde = 29-31 knob
Pris  53,6 mio. kr.
Forhandler princessyachts.dk/

Motor
content-loader
content-loader
content-loader