Gå til hoved-indhold
Udstyr
På få sekunder sætter Lars Jensen sit storsejl eller haler ind i sin tunge genua med en boremaskine med en skøde spil bit. Lars holder boremaskinen på benet så den ikke drejer rundt. Foto: Troels Lykke

Skøde spil bits er en billig genvej til at hejse storsejl hurtigere med sin boremaskine

Min gode ven Lars Jensen viste mig forleden i Lohals hvordan han hejser sit storsejl på sin Phantom 42, han bruger det også til at rulle genuaen ind med, så rulles det langt flottere ind og hurtigere. Hjertmans.dk sælger dem for næsten ingen penge.

Af Troels Lykke |

Ikke alle har råd til at få el-spil på deres store både. Det kan løbe op i mange tusinde kroner og tager også mere eller mindre plads om bord.

Og når man bliver ældre kan det være sin sag at hale sit kæmpe stor sejl op eller hale ind i genuaen i hård vind.

Lars Jensen fra Lynetten Havn på Amager har heldigvis fundet en billig løsning på problemet.

- Jeg er glad for min boremaskine, som jeg har et stærkt batteri på. Den holder til en uges tid når jeg er på ferie, den er på fem amperetimer, og når jeg bruger boremaskine med skøde spil bit, er det dobbelt hastighed end hvis jeg gjorde det manuelt. Jeg bruger også boremaskinen når jeg ruller forsejlet ind, det giver en mere jævn og pænere rulning af genuaen og det er langt hurtigere. Til genuaen bruger jeg det også i starten af en vending, nogle gange, men ikke når der skal finjusteres, siger Phantom 42-sejleren.

Hjertmans sælger Skøde spil bits for 340 kroner per styk her

Motor
content-loader
content-loader
content-loader