Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Bronzevinderne. Fra venstre ses Michael Empacher, Kristian Schaldemose og rorsmand Marc Wain. Fotos: Frederik Sivertsen/ Sundby Sejlforening
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Marc Waine styrer rundt om mærke på hjemmebane. Foto: Frederik Sivertsen/Sundby Sejlforening

Sundby-sejlerne Waine, Empacher og Schaldemose tog VM-bronze i Yngling - tabte guldet i mærkerunding

Norske Joakim Skovly og co. tog guld udfor Amager, mens det danske hold var to pladser længere nede - Vi tabte guldet på sidste opkryds i en mærkerunding, siger Michael Empacher, der dog er glad for bronze, som trioen fik på hjemmebane, blandt 48 Ynglinge.

 

Af Troels Lykke |

Sundby Sejlforening fik ikke en verdensmester, men mindre kunne gøre det da Marc Waine med gasterne Michael Empacher og Kristian Schaldemose sejlede en VM-bronze hjem i Yngling.

Empacher forklarer om en dårlig start og mærkerunding, der kostede guldet:

- Lige ved og næsten og på trods af guldet som var i vores hænder efter 8 sejladser, hvor vi i 9. og sidste sejlads desværre kom rigtig dårlig fra start, og tabte guldet på sidste opkryds i en mærkerunding, er vi stadig super glade og stolte over vores bronzemedalje. Vores placeringer var 1-2-2-3-3-4-8-11-11.

Michael Empacher, havde I dårligere fart end nordmændene?

- Nej, vi gik som en raket. Men blev mast i 9. og sidste sejlads i starten, vi førte VM med 2 point efter vores 2-3 plads i 7-8 sejlads. Men ingen undskyldning, nordmændene sejlede meget stabilt med dårligste placering nr. 7. De slog til i 9. sejlads og fortjente også guldet, selvom vi var ved at lykkes i sidste, vi mistede seks både oppe ved mærket på sidste opkryds, som vi ellers havde fået fat i, men strømmen drillede vores runding, og så blev fanget . Men pyt, vi lykkedes som bedste dansker, og er mega stolte, siger midtermanden om bord.

Glad baneleder fra Dansk Sejlunion

Baneleder Christian Lerche, der også er direktør i Dansk Sejlunion, skriver på sin facebook-side.

- Mit andet VM denne sommer. Endnu en gang en stor glæde med mange andre frivillige, som yder en kæmpe indsats sammen. Og med mange dygtige sejlere, som jeg kender gennem årtier. Ni fine sejladser og god stemning i land. Super arrangement af Sundby Sejlforening, som i år fylder 100 år.

Slutstilling

Motor
content-loader
content-loader
content-loader