Gå til hoved-indhold
Havne
Udviklingen af Sydkajen i Nakskov er synlig i dette forår. Foto: Skraafoto.dk/Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering.

100 år gammelt havneområde i Nakskov moderniseres

Når det gamle havneområde i Nakskov er moderniseret med en ny gangbro og havnepromenade, skal der bygges nye boliger langs vandet. Flere restauranter kan også være på vej til den lollandske havneby.

Af Anna Brinch |

En flydeponton med to mænd iført orange arbejdstøj driver i disse uger langs et længere stykke af Nakskovs sydlige kajområde, beretter TV2 Øst fra Nakskov. 

Udstyret med koben, hammer og skærebrænder brækker de med hjælp fra blandt andet gravemaskiner stykke for stykke af havnekajen, som blev bygget for præcis 100 år siden - i 1924.

Det er arbejdssjakket fra Nakskov Havn under Lolland Kommune, der er ved at istandsætte kajen i et større moderniseringsprojekt, hvor der blandt andet etableres en ny gang- og cykelbro mellem de to bydele samt flere bygninger.

Bag projektet, som Michael Vinter, direktør i Sydkaj P/S, ikke ønsker at oplyse prisen på, står to investorer, som begge er født og opvokset på Lolland.

Bygger en ny havnepromenade

Den nødvendige renovering af den slidte kajkant afsluttes af kommunen i maj 2024.

- Byrådet har bevilget de nødvendige midler til renovering af kajkanten, og det arbejde forventes afsluttet i maj.

- Det er et renoveringsprojekt, som skulle gennemføres, uanset om boligerne på Sydkajen blev opført eller ej, udtaler borgmester Holger Schou Rasmussen (S) til Licitationen.

Havnepromenade og gangbro vil ifølge planen stå færdigt, inden de første lejligheder står klar til indflytning i slutningen af 2025.

Kilde: TV2 Øst 

Motor
content-loader
content-loader
content-loader