Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
36-årige Marit Bouwmeester ligger til OL-guld og hun sejler for at genere Rindom, som er hendes værste konkurrent. - Hun er i et helt andet game end os andre, men jeg har ikke taget hatten helt af for hende endnu, siger Rindom. Foto: Sander Van der Borch/World Sailing

Rindom ligger til sølv - flyvende hollænder har momentum og ligger til guld, nu fire sejladser før finale

Rindom satte en 2., 8, og 4. plads ind i lørdagens sejladser, der foregik i frisk mistralvind med to meter høje bølger, men også det mestrede hollandske Marit Bouwmeester, der har en langt bedre serie end danskeren. - Ingenting er afgjort endnu og Rindom har en stærk psyke, siger svensk modstander.

Af Troels Lykke |

Marit Bouwmeester fra Holland, der før har vundet guld i Rio i 2016, sølv  i London i 2012 og bronze i Tokyo i 2021 i ILCA 6eren, er virkelig flyvende i Marseille.

Også lørdag satte den 36-årige hollænder en bedre serie ind end hendes evige rival, Anne-Marie Rindom. Serie fra Marit lød på 4, 2 og 3, mens Anne-Maries serie i dag var 2, 8 og 4.

Danskeren har 16 flere nettopoint end hollænderen, der startede OL i Marseille med 1,2 og 4, mens Rindom sejlede en 7., 26. og 7. plads hjem.

Rindom viste dog fart i lørdagens anden sejlads, hvor hun ikke får en god start og er omkring 30 ved topmærket, men får sejlet sig op til en 8. plads, på læns fik hun surfet fra sine modstandere, men også på kryds.

Anker skåret over af fotobåd

I dagens anden sejlads var det dog lige før at Rindom ikke kunne gå i mål, da målbåden drev, efter den mistede ankeret, da hun skulle i mål.

Minbaad.dk lå 20 meter fra målbåden, da vi så en fotobåd, med dens skrue, sejle ankerlinen over så mållinjen pludselig gik fra 50 meter til kun 10 meters bredde, mens ankeret lå på 40 meters dybde.

- Det opdagede jeg nu ikke, siger Rindom.

Om starterne lørdag siger danskeren, vi møder i skyggen ved interview-zonen.

- Min træner og jeg har set at må sejle mere aggressivt og være mindre bange, man skal være i enderne for at være med, for at være sikker på at være helt oppe på startlinjen, med mindre du kan finde en pejling på land, siger Rindom, som ikke fik en god start i anden sejlads.

- Der var virkelig meget strøm langs linjen, så selvom jeg kom i god tid, måtte jeg vende om og gå bag mange både da starten gik, siger Rindom, der siden sejlede sig i top 10.

Fem har bedre fart på kryds end andre

Hendes fart er god, men det er der også andre der har det.

- Det er mest på kryds jeg sejler mig op, der har jeg virkelig god fart, men det har hollænderen, svenskeren, nordmanden og enlænderen, der i dag lavede to førstepladser, hun gik sygt stærkt, siger Rindom, der ikke følte sig helt på toppen i dag, hverken mentalt eller fysisk.

- Måske er det en virus jeg har fået i kroppen, det kan sagtens være, da man er presset under et OL, hvor immumforsvaret derfor kan være svagere.

Rindom om hollænder: Hun er i helt andet game

Om modstanderen Marit Bouwmeester, siger Rindom, helt ærligt.

- Hun er i et helt andet game end os andre, men jeg har ikke taget hatten helt af hende endnu, siger hun og griner.

- Vi har trods alt fire sejladser tilbage, og hun har et gult flag og jeg ved hvor hurtigt, det kan vende.

Rindom kom senere til interviewet, da der muligvis var en protest mod hende fra en belgisk sejler. Men protesten blev aldrig lagt, der var nemlig ikke nogen situation omkring plads ved et mærke, forklarer danskeren.

- Man kunne også se det på trackeren, siger 33-årige Romdom.

Svensker tror stadig på guld til Rindom

Svenskeren Josefine Olsson, der vandt lørdagens sidste sejlads, siger om Rindoms muligheder for guld.

- Der er fire sejladser tilbage og Rindom har en god psyke

Der venter indtil videre to sejladser søndag og to sejladser mandag i ILCA 6-klassen, det samme gælder hos mændenes ILCA 7- klasse, hvor klubkammeraten til Rindom, Johan Schubert, ligger på en 37. plads.

- Jeg er ikke der hvor jeg havde forventet at være. Jeg havde håbet på at være i 15 eller 20, men det er sejlsport. Og jeg er nok ikke en letvinds-sejler, så i dag da vinden kom kunne jeg nede konkurrencen og sejle mere frit og have fokus på de rigtige ting, siger Johan Schubert.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader