Gå til hoved-indhold
Småbåde
Patruljebåden i vandet. Foto: Syd- og Sønderjyllands Politi

Politiets nye patruljefartøj kan sejle 50 knob - bådfører er begejstret for mulighederne

Inden længe kan borgere til søs, ved kysterne og i havnene møde Syd- og Sønderjyllands Politi i en ny båd. En båd, der er politienhedens første, hvilket vækker begejstring blandt betjentene.

Af Sara Sulkjær Hansen |

Champagne, dåb og tale. Der manglede ikke noget, da Syd- og Sønderjyllands Politi torsdag kunne døbe deres nye patruljebåd, Juliet 0501.

Den nye Tornado-båd er udstyret med to kraftfulde motorer, der gør det muligt at nå hastigheder på vandet på op mod 50 knob, hvilket svarer til omkring 90 km/t.

Specialuddannede betjente

De høje hastigheder skal gøre det muligt for politiet i endnu højere grad at opretholde sikkerheden til søs.

Opgaver, der varetages under den såkaldte MARSIKPOL-indsatsen, der har deltagelse af politifolk, der er specielt uddannet i sejlads, sølove, navigation og lignende.

- Jeg har en uddannelse før det (politiet, red.) til søs, så derfor har det stadig en interesse at sørge for sikkerheden derude. Det er lidt et drømmejob, forklarer en af politiets bådførere, Michael, i en video fra politiet her.

Den gode dialog

Når det sønderjyske politi stævner ud venter møder med såvel sejlere som landkrabber. Møder, som de lokale betjente ser frem til med glæde:

- På vores sejladser møder vi mange borgere til søs, og vi er glade for den gode dialog, som vi har med de sejlende, forklarer politidirektør, Frits Kjeldsen, i en pressemeddelelse og uddyber:

- Med egen båd kan vi nu i endnu højere grad sikre vores synlighed og bevægelighed, så vi også fremadrettet kan sørge for, at både motorbåde, jetski, sejlbåde, kajakker, sup-boards og badegæster kan færdes trygt sammen.

Se politiets video fra båddåben her.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader