Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Helikopteren undersøges nu nærmere efter ulykken i sidste uge. Foto: NSAI

SAR-helikopter styrter ned under øvelse i Norge - sygeplejerske har mistet livet

En træningsøvelse i eftersøgning og redning ender fatalt i Norge. Helikopterens anæstesi-sygeplejerske er nu afgået ved døden efter ankomst til Bergens hospital. Helikopteren er bjærget.

Af Sara Sulkjær Hansen |

En SAR-helikopter forlader onsdag aften den 28. februar norske Flesland nær Bergen. Kursen er sat vest for Løno, hvor besætningen skal udføre en eftersøgnings- og redningsøvelse.

Så langt når Sikorsky S-92A-helikopteren aldrig. Helikopteren styrter, og seks personer bliver reddet op af havet og bragt til hospitalet i Bergen - én af dem, den kvindelige sygeplejerske Reidun Hestetun, afgår senere ved døden.

Sygeplejerske med speciale i SAR

En dygtig, vellidt og pålidelig sygeplejerske med speciale i netop søredning og eftersøgning, der allerede tilbage i 2002 blev en del af olie- og energiselskabet Equinor.

Det var netop Equinor, som helikopteren var på øvelse for, da ulykken indtraf.

En ulykke, der senere kom til at koste den dygtige anæstesi-sygeplejerske livet.

En nær og kær kollega

Tilbage står familie, venner og kollegaer til den nu afdøde sygeplejerske, der tog herfra i en alt for tidlig alder:

- Vores tanker går først og fremmest til familie og venner, der har mistet deres elskede Reidun i denne tragiske ulykke. I Equinor sørger vi over tabet af en nær og kær kollega. Vi sender vores dybeste medfølelse til familie og venner i denne svære tid, understreger Equinors administrerende direktør, Anders Opedal, på virksomhedens hjemmeside.

Den havarerede helikopter blev natten til den 1. marts bjærget på 220 meters dybde.

Kilder: NSAI og Equinor

Motor
content-loader
content-loader
content-loader