Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Så glad er Anne-Marie for sin sølvplads, hun må dog ikke tyvstarte i medal race tirsdag, så er den væk. Fotos: Peter Brøgger
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads

Rindom efter OL-sølv i Marseille: Jeg er sindssyg glad over resultatet for det var ikke min uge - interview

- Der er sindssygt meget pres ved et OL, at skulle blive ved i seks dage i træk. Jeg kan ikke beskrive hvor hårdt det er. Det er vilde ting det gør ved ens krop, men i dag hev jeg mig op til en 4. plads, siger Rindom, som vi fornemmer, vil tage en OL-kampagne mere efter Idrætsuddannelsen på uni er færdig.

Af Troels Lykke |

OL-sølvet er hjemme for 33-årige Anne-Marie Rindom, det kræver dog at hun ikke tyvstarter, så vil hun nemlig risikere at miste sølvet, når der tirsdag sejles medal race.

- Det eneste der kan gå galt i morgen er at jeg tyvstarter, men når starten er gået vil jeg hive mig selv op og gøre alt for at vinde. Og der er mange tilskuere, der er kommet for at se os så jeg vil gerne præstere, siger Anne-Marie Rindom efter hun kom på land.

Hun glæder sig også over at der er kommet 30 supportere fra Horsens Sejlklub, plus hendes familie.

- Det skal fejres med dem, siger Rindom, som ser virkelig lettet og glad ud efter mandagens sejlads.

Sindssygt hårdt mentalt pres

Om det mentale pres ved et OL, siger hun.

- Der er sindssygt meget pres ved et OL, at skulle blive ved i seks dage i træk. Jeg kan ikke beskrive hvor hårdt det er. Det er vilde ting det gør ved ens krop og i dag skulle vi forholde os til at nu skydes sejladsen af, og så skal jeg hive mig op igen, forklarer Rindom, der er glad for at hun endelig fandt rytmen ved OL.

- Jeg er sindssyg glad og meget stolt over resultatet for det var ikke min uge, men jeg er glad for at jeg fandt det frem i dag. Det handlede jo bare om sejlsport tænkte jeg, jeg var mentalt stærk i dag og det vidste jeg at jeg var, siger Rindom.

- Jeg føler at jeg var der i dag, jeg var fuldt til stede, men jeg er også så stort et konkurrencemenneske at jeg gerne ville have sejlet om guldet i medal race, siger Rindom, der ødelagde en af Marit Bouwmeesters læ-starter.

Rindom havde bukserne på i dag

Hun sejlede ned og viste hollænderen at hun også var der og skubbede hende længere ned mod det læ mærke i startøjeblikket og dermed ødelagde hollænderens start.

Vi så det hele på nærmest hold på DR Sportens båd, hvor vi var med som ekspert. Det var stærkt af Rindom, men sejladsen blev desværre blev skudt af, da vinden droppede og første opkryds var for langt i forhold til reglerne.

Men Rindom tog i en senere start mandag en 4. plads, mens hollænderen tog en 19. plads. Og i 10. sejlads, som blev skudt af lå Horsens-sejleren længe nummer et mens den tre år ældre Marit Bouwmeester lå nede som nummer tyve. Og var den stilling holdt i mål havde Rindom en chance for at sejle om guldet, indtil dommeren skød sejladsen af.

Nu bliver hollænderen i stedet den mest vindende kvindelige OL-sejler i historien med to guld, en sølv og en bronze.

Rindom fortæller også at hendes overanstrengelse i hendes hånd har sat hende tre måneder tilbage, hvilket ikke har givet hende den bedste forberedelse til OL, men også at hun nu er kvit for skaden.

Vil ikke blande sig om bronze ved medal race

Nu skal hendes norske veninde, Line Flem Hoest, sejle om bronzen i medal race. De to lå flere gange og talte sammen på vandet, indtil det hele blev skudt af om mandagen

- Det vil jeg ikke blande mig i, i medal race, selvom hun er min virkelige gode veninde og en slags søster for mig, siger danskeren og smiler.

Om Rindom fortsætter med en kampagne mere siger hun, ikke helt tydeligt, men indikerer en kampagne mere.

-. Det er i hvert fald ikke mit sidste stævne. Nu må tiden vise om jeg tager en kampagne mere, men sejlsport er virkelig en fed sport. Jeg elsker den konkurrence og det er svært at få en federe følelse end at være i den til et OL, siger Rindom, der efter OL vil gøre sin kandidat-uddannelse på Idræt færdig på Aarhus Universitet.

DR-interview med Bådmagasinet og minbaad.dk på vandet 

Se også DR Sportens indslag fra vandet, hvor min kollega fra Bådmagasinet, Søren Øverup og jeg er eksperter på DR-båden, hvor Anders Rud interviewer os, 58 minutter inde i udsendelsen, lige før Rindom får sølv:

www.dr.dk/drtv/se/paris-2024_-sejlsport-med-anne_marie-rindom-ilca-6_469274

Motor
content-loader
content-loader
content-loader