Gå til hoved-indhold
Udstyr
De fleste af disse brande er forårsaget af lækager fra slanger og flanger omkring motoren, hvilket resulterer i kontakt mellem brændstof eller gasser og varme overflader, hvilket igen fører til brand ombord. PR-foto

Y-23 Detektor til lystbåde - opdag branden før den sker - system tjekker for kulbrintelækager

Y-23 er et proaktivt system, der opdager et problem før det bliver med fatale konsekvenser. - Y-23-detektor giver tidlige advarsler mod lækager omkring motoren, siger Jørgen Karlskov fra DASPOS i Herlev. Y-23 vises frem på Copenhagen Boat Show i Ishøj.

Af Troels Lykke |

Brande på lystbåde kan resultere i store problemer for alle passagerer. Med Y-23 vil du være i stand til at opdage risikoen i god tid, før den rent faktisk sker.

Brande ombord på lystbåde er både farlige og dyre. Hvert år anmeldes et betydeligt antal brande til forsikringsselskaber. Nogle af dem finder endda vej til aviserne.

De fleste af disse brande er forårsaget af lækager fra slanger og flanger omkring motoren, hvilket resulterer i kontakt mellem brændstof eller gasser og varme overflader, hvilket igen fører til brand ombord. Betydningen af ​​passagerernes sikkerhed behøver ikke engang at blive sat spørgsmålstegn ved.

Lækagealarm til brandsikring

- Selvom Y-23 detektoren ikke er særlig dyr, er den specielt designet til installation i maskinrummet. Den er designet til små rum for at opdage risici forårsaget af lækager så tidligt som muligt. Det er af afgørende betydning at have tid nok til at reagere på brandalarmer, fortæller Jørgen Karlskov fra DASPOS i Herlev. 

Y-23-detektoren er nem at installere, den påvirkes ikke af utilsigtet menneskelig indblanding, og den kræver ikke lys for at fungere.

Fakta om Y-23-detektoren

• Nem at installere.

• Registrerer benzin, dieselolie, methanol og andre gasser.

• Mål: Ø 60,0 x 35,0 mm

• Spændingsforsyning: 12-48 Volt DC

• Tilslut og brug.

Behøver kun strøm fra båden. Sikrer øget brandsikkerhed.

• Skalerbar løsning

• Ingen falske alarmer

• To indstillinger:

Kabiner/kabys: 54°C / 17,5% af LEL Motorrum: 84°C / 35% af LEL

Y-23-detektoren prøver og analyserer luften på udkig efter kulbrintelækager. Hvis den registrerer et øget niveau af kulbrinte, i form af gas eller tåge, sender Y-23 et tidligt advarselssignal til broen eller styrekonsollen om den stigende fare.

Y-23 detektor tidlige advarsler om motoren

DASPOS's nye Y-23-detektor giver tidlige advarsler mod lækager omkring motoren. Detektoren udløser en alarm FØR synlige, usynlige og/eller lugtfri gasser eller brændstofdampe antændes, hvilket gør scenen til en bålplads. Dette gør Y-23-detektoren til et brandforebyggende system frem for et traditionelt branddetektionssystem, der skal vente på, at faktisk røg eller flammer udløser alarmen.

System opsætning

• Op til 30 detektorer kan installeres i ét system.

• Systemet drives med strøm fra bådens egen strømforsyning/batterier.

• Luftbårne olietåger og kulbrintedampe detekteres hurtigt i omgivende temperaturer.

• Signaler afgives øjeblikkeligt ved alarm på styrekonsollen.

Introduktionspris 1 sæt kr 8000 plus moms (2 detektor 1 helmknap) (er fint til 30-50 fod)

Om DASPOS i Herlev

Sejlads på havet kræver konstant årvågenhed over for yachtbrande, som kan eskalere til katastrofer, der bringer liv og fartøjer i fare. DASPOS lækagealarmsystemer revolutionerer sikkerheden til søs, detekterer hurtigt forskellige olier og gasser og sikrer præcis registrering af omgivende temperatur.

Til større skibe udviklede DASPOS professionelle systemer som LAS-10 og H-18. Disse systemer er designet og installeret i krydstogtskibe og færger og har beskyttet dem siden 2010

www.daspos.com

Motor
content-loader
content-loader
content-loader