Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Bestyrelsen ses her. Fra venstre: Karsten Kristiansen, Nicolas Munk-Rechnitzer Søren Juul Nerenst (næstformand), Henning Jensen (næstformand), Ebba Glückstadt og Leif Nielsen (formand) (Palle Søby mangler på billedet.)

Historisk medlemstilgang for Danske Tursejlere - nu med 15.200 medlemmer og 304 klubber

Danske Tursejlere præsenterede til generalforsamling en rekordstor medlemstilgang i 2023. Silkeborg Motorbådklub dannede de naturskønne rammer for generalforsamlingen, hvor medlemmer mødte op for at tage temperaturen på organisationen og for at byde den nye bestyrelse velkommen.

Af Troels Lykke |

Fra talerstolen kunne formand Leif Nielsen berette, at hele 3.665 nye medlemmer blev budt velkommen ombord hos Danske Tursejlere i 2023. Heraf blev de omkring 1.300 medlemmer indmeldt i forbindelse med fusionen med Danmarks Fritidssejler Union, som blev realiseret pr. 1. juni 2023.

Med en afgang på godt 1.900 medlemmer har Danske Tursejlere i 2023 en nettovækst på rundt regnet 1750 medlemmer, hvilket samlet set bringer foreningen op på de godt 15.200 medlemmer og 304 klubber.

- Mens fusionen har været en væsentlig faktor i den flotte medlemstilgang, har en årelang indsats for at skabe et spændende og varieret katalog af tilbud til tur- og fritidssejlerne også båret frugt. Det er vi stolte af, forklarer formand, Leif Nielsen.

Solidt økonomisk fundament

Udover den pæne medlemsfremgang kunne sekretariatschef, Sune Abelgren Olsen, på generalforsamlingen præsentere et overskud i 2023 på 135.848 kr.

- Vi er ikke sat i verden for at tjene penge, men for at sikre de bedst mulige forhold og skabe aktiviteter til glæde for vores medlemmer og det øvrige Sejlerdanmark. Derfor er vi særligt stolte over det høje aktivitetsniveau, som vi har præsteret inden for rammerne af budgettet, forklarer Sune Abelgren Olsen.

2023 bød for Danske Tursejlere på en række udsolgte foredrag, kurser, natsejladser og sommertogter.

Når man dertil lægger den politiske indsats samt de øvrige medlemsfordele, som medlemsmagasinet Tursejleren, turbøjerne, medlemsrabatter, gode forsikringsløsninger og meget mere, er det nærliggende at konkludere, at Danske Tursejlere har formået at skabe et attraktivt og populært fællesskab for alle danske tur- og fritidssejlere.

- Vi ser nu fremad og er klar til et 2024, der byder på endnu flere aktiviteter og spændende nye tiltag, som for eksempel skærgårdsworkshops og test af nyt vedligeholdelsesfrit turbøje-system, der giver medlemmerne mulighed for at nyde et ophold ved bøjerne året rundt, slutter formand for Danske Tursejlere, Leif Nielsen.

En ”fredelig” omgang

På generalforsamlingen skulle der vælges fire bestyrelsesmedlemmer, hvor valget blev afviklet som fredsvalg. Den efterfølgende konstituering bød heller ikke på overraskelser, hvormed Danske Tursejleres bestyrelse anno 2024 ser ud som følger:

  • Palle Søby - Odense (genvalgt)
  • Karsten Kristiansen - Mørke (genvalgt)
  • Ebba Glückstadt - Herfølge (genvalgt)
  • Nicolas Munk-Rechnitzer - Aarhus (nyvalgt)
  • Søren Juul-Nerenst - Gørlev
  • Henning Jensen - Skælskør
  • Leif Nielsen - Odense (ikke på valg)

Suppleanter

  • Rasmus Lausten - Svendborg
  • Dan Cort Jørgensen - Aars
Motor
content-loader
content-loader
content-loader