Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
De to KDYere Natacha Saouma-Pedersen og Mathias Bruun Borreskov har gode manøvre, men mangler fart til de hurtigste i feltet, ikke mindst til de førende italienere. Fotos: Peter Brøgger
Kapsejlads
Kapsejlads
Minbaad.dk møder her holdet med deres træner, CP, i det danske meeting point. Foto: Peter Brøgger
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Kapsejlads
Vinden var let tirsdag 6. august, hvor holdet sluttede af med en 8. plads ved OL i Marseille. Foto: Peter Brøgger

Kæresteparret Natacha Saouma-Pedersen og Mathias Bruun Borreskov slutter på 12. plads ved OL i Nacra 17

- Det er ærgerligt at vi ikke nåede vores mål om at komme i medal race ved OL, og vi er frustreret over vi gør de rigtige ting, men ikke får resultaterne, siger den 28-årige gast Mathias Bruun Borreskov. De to sejlere, der har dannet par siden 2021, gør flittigt brug af landsholdets sportspsykolog.

Af Troels Lykke, Marseille |

Vi er i mix interview-zone med Ekstrabladet og B.T. i dag i Marseille og der kommer nye spørgsmål frem. Fx om hvordan det er at have en olympisk satsning, når man samtidig er kærester.

Og det har OL-debutanterne, Natacha Saouma-Pedersen og Mathias Bruun Borreskov, været siden 2021, fortæller de til minbaad.dk.

- Vi er mindre kærester når vi sejler, siger Mathias, der blev 28 år forleden. 

27-årige Natacha, supplerer.

- Vi kan måske blive en lille smule irriteret på hinanden under sejladsen, siger rorsmanden og smiler.

Netop Natacha er kendt for at være kold som is under sejlads, kan vi høre fra kilder fra landsholdet. Hun holder nemlig hovedet koldt og er som sin kæreste en fantastisk sejler. Problemet er bare at i det 17 både store felt, der er top 5 nærmest helt urørlige. 

Svært at leve op til Lin og CP

I 2021 til OL i Tokyo var Lin Cenholt og gasten Christian Peter Lübeck i medal race, hvor de sluttede på en samlet 4. plads, men de stoppede desværre. Mens de større nationer, som Italien har flere ressourcer til at holde på sejlerne, kampagne efter kampagne.

Når resultatet for Natacha og Mathias ikke gik helt efter planen her ved OL i Marseille, fik de brug for landsholdets sportspsykolog, Anders Bendix.

- Vi får af vide at vi skal accepterer hvordan vi har det, også med de ubehagelige følelser, og at vi skal prøve at se objektivt på tingene og være i nuet og så følge de rutiner og handlinger som vi plejer, også selvom vi kan være sure, siger Natacha.

Natascha, der til dagligt læser erhvervsøkonomi i Odense og Mathias, der læser til maskiningeniør i Aarhus, ser frem til næste kampagne mod OL i Los Angeles i 2028.  De føler at de har fået meget ved at kæmpe mod verdensklasse-hold, som de udtrykker det i den bagende varme i Marseille, før de skal i isbad.

Cyklet i regntøj og været i sauna

Duoen havde inden OL varmetrænet i Danmark før de kom til Marseille, hvor de har cyklet i regntøj og været i sauna, for at få en stor blodvolumen.

- Det er så blodet kommer tættere på huden, så man lettere kan svede, forklarer Natacha til minbaad.dk.

De fortæller om sejle stærkt på kryds, hvor man let kan foile 16 knob, mens farten på læns, let kan være på 25.

- Det er enormt svært at at sejle lige nu og foile hurtigt når du møder bølger, siger Mathias, der også fortæller at Nacra 17eren er ret krævende at sejle, når de foiler.

- Man justerer vinkel på foils en gang i minuttet, dertil skal fok og storsejl justeres løbende, siger gasten Mathias, der også står i trapez som rorsmanden. 

Må selv dække underskud i OL-satsning

Holdet tager nu et break efter OL og trækker vejret før de skal i gang med en ny satsning. Økonomien er afgørende, fx koster en ny Nacra 17, 300.000 kroner og et årligt budget i et ræs-år, ligger på omkring en halv mio. kroner. Og de penge har duoen ikke, selvom de får støtte fra Dansk Sejlunion og sponsorer.

- Vi bidrager også selv, siger Mathias, der altså har en kampagne med underskud hvert år.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader