Iværksætter Anders Hovmøller vil have flere elektriske sejlbåde til søs – også internationalt
De grønne drømme er store hos virksomhedsejer, Anders Hovmøller. Netop derfor har han valgt at ændre virksomhedens navn til Searine. Et navneskifte, der skal være med til at sætte skub i den bæredygtige udvikling.
De elektriske sejlbåde er få – både i Danmark og internationalt. Det er et problem, mener iværksætter Anders Hovmøller, der nu tager sagen i egen hånd:
- Som en person opvokset ved fjorden og med kærlighed til havet siden barndommen føler jeg mig dybt forpligtet til at bidrage til en hurtigere omstilling til grønnere sejltider, forklarer Roskilde-drengen i en pressemeddelelse.
Searine skal accelere processen
Det er den store drøm om at accelerere arbejdet med at gøre sejlindustrien mere miljøvenlig, der nu får Anders Hovmøller til at kassere virksomhedens tidligere navn, Undine:
- Med det nye navn håber jeg på, at vi kan accelerere denne proces betydeligt. Stort set ingen af sejlbådene i Danmark er elektriske. Det vil jeg gøre noget ved – også internationalt, påpeger Anders Hovmøller.
Searine kommer der fremover til at ved på bygninger, skilte og underskrifter for den sjællandske virksomhed, der netop har modtaget Roskilde Erhvervspris 2023:
- Searine kan i højere grad forstås og får en til at tænke på havet og sejlads. Navnet er en sammensætning af ’sea’ og ’marine’. Samtidig betyder ‘serene’ en beskrivende tilstand af fred og ro, fortælller Anders Hovmøller.
Udledningen af CO2 formindskes med elektrisk løsning
En typisk sejltur med en dieseldrevet sejlbåd udleder gennemsnitlig 1.400 gram CO2 per sømil, og udledningen nærmest fordobles, ifølge Searine, med blot én knob mere.
Hvis man oplader Searines elektriske løsning i havnen, reduceres denne CO2-udledningen til blot 106 gram per sømil, fortæller virksomheden:
- Miljøvenlige løsninger i sejladsen kan gøre vores sjællandske kyster endnu bedre. Det vil hjælpe med at holde havet rent og beskytte dyrelivet, samtidig med at det gør vores kystområder mere tiltrækkende for turister, påpeger Anders Hovmøller og uddyber:
- Det betyder flere besøgende og flere penge til vores lokalsamfund. Så ved at tænke på miljøet kan vi gøre fremtiden lysere for både sejlere og folk langs Sjællands kyster.
Læs mere om virksomheden her.