Gå til hoved-indhold
Motor
Patruljefartøjet Brimil er ankommet til området nær den sunkne fiskekutter. Her ses Brimil under en tidligere øvelse. Foto: Flyvevåbnet / Facebook

45 meter langt fiskeskib ramt af kæmpebølge - nu er skibet sunket, og to savnes nær Færøerne

Kambur, der er blandt Færøernes største fryse- og linefartøjer, kæntrede tirsdag i hårdt vejr. 14 besætningsmedlemmer er reddet med helikopter.

Af Sara Sulkjær Hansen |

Klokken er lidt i otte lokal tid. Bølgerne går højt, og vinden suser. Et mayday-opkald høres på radioen. Et mayday udsendt af Kambur. Et fryse- og lineskib, der med sine 45 meter hører til blandt Færøernes største.

At netop dette skib skal komme i problemer er overraskende. Skibet er fra 1998, stikker fem meter og er tilsyneladende i god forfatning.

De store bølger, der har ramt Færøerne, kan skibet dog ikke stå imod. En kæmpebølge rammer skibet så kraftigt, at det får slagside, og en helikopter sendes straks mod området 17 sømil fra den sydlige Suðuroy-ø.

Kambur synker på halvanden time

13 færøske besætningsmedlemmer fires ombord. De flyves sikkert i land. Helikopteren returnerer. Endnu et færøsk besætningsmedlem reddes fra det synkende fartøj. Han er i sikkerhed.

Kun halvanden timer efter at nødkaldet er udsendt, tager aktionen en dramatisk drejning. Fiskeskibet forsvinder i dybet:

- Situationen er, at skibet er sunket, og der bliver søgt efter to mænd, de er 47 og 57 år, fortæller politimester Jón Klein Olsen til færøske FM1

Hårdt vejr besværliggør eftersøgning

Et patruljefartøj og en række lokale fiskeskibe er i området. De søger. Søger efter de to færøske mænd, der er meldt savnet, siden kæmpebølgen ramte.

En eftersøgning, der i øjeblikket besværliggøres yderligere af det hårde vejr, der hærger området.

Se billeder af skibets og dets seneste position hos VesselFinder her.

Kilder: FM1, KNR og Maritime Danmark

Motor
content-loader
content-loader
content-loader