Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Her plantes der ålegræs lørdag den 8. juni. Foto: OpenStreetMap / Tænketanken Hav

Lørdag planter Danmark ålegræs - vær med på 32 udplantningssteder i hele landet

Frivillige og forskere arbejder sammen om at samle information og udplante nyt ålegræs. Ved at binde skud af ålegræs kan du være med til at hjælpe projektet på vej i morgen, lørdag den 8. juni.

Af Sara Sulkjær Hansen |

En unik havplante. Sådan beskrives ålegræsset, hvis bede er levested og spisekammer for både fisk og fugle.

De seneste 100 år er det dog kun gået én vej: Tilbage. To tredjedele af ålegræsset i Danmark er forsvundet. Et faktum, som Tænketanken Hav nu ønsker at ændre.

Unikt videnskabeligt projekt

I morgen, lørdag den 8. juni, inviterer tænketanken derfor alle danskere til udplantning af åregræs på en række forskellige lokationer i hele landet:

- For de hurtige er der mulighed for at binde skud af ålegræs. Og for alle er der aktiviteter, frisk luft, vind i håret og en dag, hvor du sammen med andre sætter fokus på vores hav, fortæller Tænketanken Hav på sin hjemmeside og uddyber:

- Det Store Ålegræsinitiativ er også et unikt videnskabeligt citizen science projekt, hvor frivillige laver testudplantninger og indsamler data om Danmarks ålegræsbestand, så både forskere og borgere kan følge ålegræssets tilstand og genopretning over tid. 

Ålegræs på søm

29 mindre testudplatninger og tre udplantninger i større skala er der på programmet, når det nationale arrangement løber af stablen.

- Program og aktiviteter varierer fra sted til sted - fælles er dog, at der bindes ålegræs på søm den første times tid og dykkere planter ud umiddelbart efter, forklarer Tænketanken Hav.

På kortet her kan du se, hvor det er muligt at deltage i udplantningen.

Kilde: Tænketanken Hav

Motor
content-loader
content-loader
content-loader