Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Et lifeboard ligner et kort, bredt SUP-board eller et surfbræt, som er designet til at flyde og padle med i de noget vildere vandforhold, som oftest er at finde ved kystlinjen. Medstifter af LifeBoard Mikkel Thomassen ses her med et lifeboard i hånden. PR-foto

Codan Fonden sponsorerer 200 lifeboards til de danske strande - badegæster skal kunne redde hinanden

Danmark har omkring 237 strande, og hvert år sker der flere ulykker i forbindelse med badning ved kysterne. Der kommer til at stå en del Lifeboards ved den nordlige kyst på Sjælland og nord for København. Og så bliver de også opsat ved alt fra Bornholm til Sønderjylland og langs den jyske vestkyst

 

 

Af Troels Lykke |

I en pressemeddelelse skriver Codan Fonden, at 80 procent af livreddende aktioner sker uden for livredderområder.

Det har fået Codan Fonden og LifeBoard til at indgå et samarbejde, som de kalder "sammen om at redde liv".

I den forbindelse sponsorerer Codan Fonden nu 200 såkaldte lifeboards, der skal ud at stå ved de danske strande.

Et lifeboard ligner et kort, bredt SUP-board eller et surfbræt, som er designet til at flyde og padle med i de noget vildere vandforhold, som oftest er at finde ved kystlinjen. Sådan beskriver Codan Fonden det nye initiativ i pressemeddelelsen.

- Hensigten er at mindske det antal af drukneulykker, der hvert år forekommer i nærheden af kysterne. Det fortæller medstifter af LifeBoard Mikkel Thomassen til Ritzau.

- Målet med LifeBoard er, at ingen skal drukne i forsøget på at redde andre. Derfor har vi givet badegæsterne et stort flydemiddel, der kan standse ulykken, indtil professionel hjælp når frem, siger han.

- Lifeboardet er designet til dem uden livredderuddannelse. Boardet er bredt og stabilt, og giver det bedste udgangspunkt i en redningssituation.

De 200 lifeboards forventes at være opsat senest i starten af september.

- Der kommer til at stå en del ved den nordlige kyst på Sjælland og nord for København. Og så bliver de også opsat ved alt fra Bornholm til Sønderjylland og langs den jyske vestkyst, forklarer LifeBoards medstifter.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader