Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Om vinteren kan du fx lave forbedringer på din båd. Her ses både i Bagenkop havn forleden. Foto: Troels Lykke

Sådan overlever du vinteren med din båd på land - Cille og andre giver inspirerende råd

Foråret kan føles meget langt væk. Så hvad får man egentlig tiden til at gå med, når ikke man kan slippe fortøjningerne og sejle ud i det blå? Læs her de mange inspirerende råd om hvad en sejler kan gøre når båden er på land. Fx kan du lave forbedringer på båden eller planlægge din sommertur.

 

Af Cille Rosentoft |

Hvad gør en sejler på land om vinteren?

Det kan du få svar på i denne artikel, hvor du får erfaringer, ideer og gode råd fra en stor gruppe sejlere, der er i samme båd som dig. Det handler nemlig om de bedste overlevelsesstrategier til at overleve vinteren med båden på land.

Hvis ikke du er én af dem, der har valgt at lade din båd blive i vandet og derved forlænge sejlsæsonen, kender du sikkert til rastløsheden og tomheden, når båden er kommet på land og du ikke har muligheden for at søge tilflugt ombord, når hverdagen bliver lidt for tung og grå.

Drøm og forbered din næste tur.

Uanset om du vil på langtur eller planlægge din pinsetur i 2024, er tiden god til at søge inspiration til næste års rute. Hvilke oplevelser skal turen byde på?. Hvad tager du med dig fra denne sæson og hvad vil du gerne have mere af i næste sæson?

Opkvalificer dig og bliv en endnu bedre sejler.

Du kan udnytte tiden og melde dig til forskellige kurser. Måske er det denne sæson du skal tage VHF-certifikat eller blive god til el-arbejde ombord. Det kan også være,  at du skal i gang med duelighedsbevis eller Yachtskipper. Ved at opkvalificere dig bliver du både en bedre sejler og møder ligesindede, som du kan udveksle drømme og erfaringer med.

Vedligeholdelse og projekter ombord.

Der er garanteret en masse arbejde, som skal laves på båden. Noget skal du sætte i gang allerede nu, inden frosten rammer og andre ting kan du gemme til senere på sæsonen. Lav en liste over alle de projekter, som du skal igennem på din båd. Forbered dig på at listen sandsynligvis vil vokse undervejs og gå så i gang.

Deltag i sejlerforedrag og andre arrangementer, der inspirerer dig.

Landsæsonen er også sæsonen for spændende foredrag med sejlere, der deler deres eventyr og oplevelser.   FTLF planlægger også mange foredrag og arrangementer for deres medlemmer.  Find dem alle her i kalenderen: https://www.ftlf.dk/Kalender         

Planlæg næste sæsons menu ombord.

Kom i gang med at udvikle retter, som du kan have glæde af ombord. Tænk i langtidsholdbar mad på glas, som du kan lave i trykkoger og som derfor kan opbevares ved stuetemperatur. Det er nu, der er tid til at eksperimentere og arbejde på at gøre sommeren eller langturen endnu sjovere.

Vedligeholdelse og styrkelse af din krop.

Hold din krop vedlige og sørg for, at den er stærk og klar til sejlads. Det er ikke kun båden, der har brug for en kærlig hånd. Du kan også gøre dig selv en tjeneste ved at lave et program, hvor du både laver styrketræning og yoga. Så er du klar til til at give den gas, når du har båden i vandet og kan tage hul på en ny sæson.

Deltag i arrangementer i din lokale sejlklub.

Mange sejlklubber laver arrangementer over vinteren og stadig flere sejlklubber har både i vandet vinteren over. Derfor har du som medlem altid mulighed for at komme på vandet med andre medlemmer. Der tilbydes også hos en del sejlklubber kapsejladstræning over vinteren. Tjek mulighederne i din sejlklub.

Sejl videre på Youtube og drøm dig væk med dine favoritsejlere.

Her kan du blive inspireret til nye oplevelser, til vedligeholdelse af din båd eller få nye perspektiver på sejlerlivet. Der findes efterhånden så mange sejler-relaterede youtube-kanaler, så der er noget for enhver smag.

Vi ses på den anden side med toptunede både - og kroppe, langtidsholdbar mad til hele sæsonen, opdaterede på både ny viden og færdigheder og med en masse nye bekendtskaber fra FTLF og den lokale sejlklub.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader