Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Limfjordsbroen går med sin længde på 420 meter tværs over Limfjorden. Foto: Troels Lykke

Sejlerne spærret inde i vestlige del af Limfjorden - broen åbner først 17. marts

Limfjordsbroen skal restaureres. Derfor må sejlerne vest for broen væbne sig med tålmodighed - eller sejle nord om Skagen. Lystbåde uden mast kan fortsat passere.

Af Sara Sulkjær Hansen |

Bliv i havn eller sejl de mange sømil nord om Skagen. Det er scenariet for lystsejlerne vest for Limfjordsbroen, der forbinder Nørresundby og Aalborg - i hvert fald hvis de drømmer om at sejle langs den jyske østkyst den næste måneds tid.

Limfjordsbroen, der går tværs over fjorden og forbinder Nørresundby og Aalborg, er spærret. Aksler og lejre skal skiftes, og derfor kan klapbroen ikke åbnes frem til den 17. marts. Det oplyser Den Danske Havnelods.

Tidspunktet er ikke tilfældigt

I første omgang var det bilerne, der stod for skud. Fra den 21. januar måtte bilisterne pænt vende om, hvis de ankom til broen i nattetimerne, hvor Cowi, der er ansvarlig for arbejdet på broen, kastede sig over de indledende forberedelser frem mod restaureringen. 

Forberedelser, der nu er streget fra to do-listen. Dermed venter selve restaureringsarbejdet, der kræver, at broklappen den næste måned holdes lukket:

- Der er helt lukket for skibstrafikken, da broen ikke kan åbne af sig selv, mens vi arbejder på den. Derfor er der lukket for skibene, påpeger Steffen Filt fra Cowi overfor TV 2 Nord og forklarer:

- Vi arbejder på det nu, inden vejret bliver for godt, og lystsejlerne også skal ud. 

En mulighed for de mindre både

Har man is i maven, er det fortsat muligt for de fleste motorbåde og de mindre sejlbåde at passere under broen.

Således er der under normal vandstand en gennemsejlingshøjde på 9,5 meter under broklapperne, hvilket åbner muligheden for fortsat sejlads for en mindre del af skaren af lystbåde ved Aalborg.

Kilder: TV 2 Nord og Den Danske Havnelods

Motor
content-loader
content-loader
content-loader