Gå til hoved-indhold
Havne
Udsigten fra de yderste havnepladser i Langøre er ganske særlig. Foto: Kristian Erbs-Lund

Sommerhavne: Køer på græs byder sejlerne velkomne til Langøre på Samsø

Sejlturen til Langøre er noget ganske særligt. Det fortæller Kristian Erbs-Lund, der i flere år har valgt den rolige havn mod øst fremfor populære Ballen Havn.

Af Sara Sulkjær |

Minbaad.dk finder sejlernes yndlingshavne. Denne gang sætter vi kursen mod Langøre på Samsø. En havn, som hyppigt besøges af 45-årige Kristian Erbs-Lund, der med hustru og datter tager turen fra Bogense i familiens Scand Baltic 29.

Kristian Erbs-Lund, hvilken havn er din absolutte favorit på sommertogtet?

- Jeg er meget glad for natur, for fred og for ro. Det er tre ting, du virkelig finder i Langøre på Samsø. Da jeg indledte min sejlkarriere, satte jeg – som så mange andre - ofte kurs mod øens populære havn i Ballen.

- Et år valgte vi at sejle videre til Langøre, og siden er jeg kommet igen utallige gange. Langøre er godt besøgt, men det er bestemt ikke det samme som Ballen. Her er langt mere ro, en smukkere natur og et fortsat dejligt fællesskab med de andre sejlere.

Hvad gør denne havn speciel sammenlignet med andre danske havne?

- Det en den flotte sejltur ind gennem fjorden, der byder på et kuperet landskab. Det er meget, meget flot. Flere steder går skoven helt ned til vandkanten, mens det andre steder er de græssende køer, der udgør landskabet.

- Også havnens indretning er rigtig hyggelig. Det er en indretning, der skaber et nærmest lukket havnebassin, hvor du, hvis du er heldig, kan få en af de yderste pladser med en helt fantastisk udsigt.

Hvilke seværdigheder skal man besøge, når man ligger i Langøre?

- Nær havnen ligger en spændende naturskole, som man uden problemer kan nå til fods. Her er blandt andet udstoppede fugle og andre interessante genstande.

- Fra naturskolen kan man fortsætte sin gåtur langs fjorden, hvor kreaturer græsser. Fortsætter man turen, når man Langøre Kirke, som bestemt er et besøg værd. Hele turen er kun på omkring et par kilometer, så her kan hele familien være med. 

Hvis noget skulle forbedres i Langøre, hvad skulle det da være?

- Havnens bad- og toiletforhold fungerer, men de er ikke i den lækreste forfatning. De kunne kort sagt godt trænge til en opfriskning, da de tilsyneladende ikke er bygget i højeste kvalitet, og derfor hurtigt fremstår slidte.

-  Derudover vil det give rigtig god mening at lave en legeplads eller lignende, så flere børnefamilier får lyst til at kigge forbi. 

Hvordan vil du generelt beskrive de danske havne?

- Serviceniveauet er højt, men flere steder er det ganske enkelt ved at blive for dyrt. Heldigvis synes jeg, at havnene uanset prisniveau formår at bevare den klassiske, danske havnestemning.

- En stemning, som vi ikke på samme måde har oplevet på vores sejlture til Tyskland. Her er indretningen i havnene anderledes, og vi savner de danske legeområder og grillhytterne, hvor vi sejlere kan nyde hinandens selskab.

Om Langøre Havn:

Faciliteter: Spisested, røgeri, grillpladser, lokalbus m.v.

Havnetakst: 220,00 kroner (0-9,99 m)

Hjemmeside: https://www.visitsamsoe.dk/transport/samsoes-lystbadehavne/langoere-havn/

Motor
content-loader
content-loader
content-loader