Gå til hoved-indhold
Tur
Fuld speed fra Bua i Sverige til Helsingør. 95 sømil på 6,5 timer.

Dk rundt: Aarhus-duo foilede 95 sømil på kun 6,5 timer fra Sverige til Alfreds moster

176 kilometer eller 95 sømil. Det var den imponerende distance som surferne Alfred Dixen og Marinus Tambo fra Aarhus foilede på 6,5 timer til mosters gryder i Helsingør. Duoen kæntrede undervejs i over 12 m/sek. og måtte også vige for containerskibe. Nu gælder sydpå i Øresund.

Af Troels Lykke |

Det var en god dag for de frygtløse Alfred Dixen og Marinus Tambo, der alene foilede 95 sømil på 6,5 timer, hvilket giver en gennemsnitsfart på 14,5 knob under Danmark rundt.

Topfarten har sandsynligvis sneget sig op over 25 knob, mens de har fløjet hen over bølgerne mod Helsingør, hvor de også styrtede undervejs med hver 12 kilos oppakning på deres brede og korte iQ-foil bræt.

Surferne har Garmin InReach, så man via gps hele tiden ved hvor sejlerne er hvert femte minut, men de har ingen følgebåd med.

Dag 6 - Fuld gas til Helsingør
- Torsdagen har budt på lidt af hvert. Vi vågnede kl. 6 (i Sverige, red.)og var klar til solopgang. Her efter tøffede vi ud i meget let vind og kunne først foile efter 40 minutter, fortæller de to unge elitesurfere i iQ foil.

- Vi sluttede dagen med en stabil 12 m/sek. vind og store bølger, som resulterede i et par badeture på slutstrækket til Helsingør. 

- Vi er efter 176 km glade og lettede over at være nået til Helsingør. Nu byder den på afslapning og mad hos Alfreds moster. I morgen (fredag, red.) byder på god vind igennem Øresund, lyder det på Alfred Dixens facebook-side.

Video: Vi gider satme ikke være i Sverige mere 

Video: Fra mosters hjem i Helsingør

Se hvor Alfred og Magnus foiler

Følg de to surfere: share.garmin.com/QSJRU og se deres rute og fart undervejs.

Følg også sejlerne her: www.facebook.com/alfred.dixen og her

Instagram: instagram.com/alfred_dixen/ og instagram.com/marinustambo/

Indsamlingsside: sponsor.me/Danmarkrundtwindsurf

Motor
content-loader
content-loader
content-loader