Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Redningsmandskab fra Skagen kom den nødstedte kutter til undsætning. Foto: Skagen Redningsstation

Fiskekutter springer læk nord for Grenen - men ingen nærliggende værfter kan tage båden på land

Den nødstedte fiskekutter må sejle den lange vej mod Læsø, da den i sidste uge kommer i alvorlige problemer til havs. I ti timer ligger redningsbåden Lars Kruse fra Skagen Redningsstation stand-by nær kutteren.

Af Sara Sulkjær Hansen |

Allerede fra morgenstunden tager dagen en dramatisk drejning for redderne i Skagen. Klokken halv syv om morgenen går alarmen. En fiskekutter nord for Grenen tager vand ind: 

- Kutteren var sprunget læk, og han kunne ikke holde båden flydende ved hjælp af sine egne pumper. Da det var i maskinrummet, at kutteren var læk, var det kritisk, forklarer redderne fra Skagen Redningsstation på Facebook.

Tre-fire meter bølger

Vejret viser sig fra sin barske side. Bølgerne rejser sig tre-fire meter, og stationen beslutter at sende to redningsbåde mod de nødstedte. 

Hurtigst fremme er FRB08. En pumpe og to reddere sendes ombord på kutteren. De får kort efter selskab af endnu en pumpe, der ankommer med den større redningsbåd, Lars Kruse.

- Heldigvis havde søen lagt sig lidt, da vi kom lidt i læ, og når vi gik med søen, så det gik fint med at få pumperne frem og tilbage, understreger redderne. 

Ingen plads i Skagen og Strandby

Der er kun ét problem: Hverken værftet i Skagen eller Strandby har mulighed for at tage kutteren på land, så både de nødstedte, redningsmændene og Lars Kruse tvinges til at sætte kursen den lange vej mod Læsø:

- Vi blev enige om, at de to redningsmænd ombord på kutteren skulle blive ombord, og så ville Lars Kruse følge ham til havn på Læsø. Kutteren kunne selv sejle så længe pumperne holdt den tør for vand, forklarer redningsmandskabet.

Det bliver en lang tur for de nordjyske reddere. Først ti timer senere rammer Lars Kruse og besætning atter indsejlingen til Skagen Havn efter en veludført aktion.

Kilde: Skagen Redningsstation

Motor
content-loader
content-loader
content-loader