Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
- Vi står klar til at afkorte sejladsen, hvis forholdene kræver det. For vi vil jo gerne have alle med ind og fejre afrundingen af sæsonen ved klubhuset i Vedbæk Havn”, fortæller Mads Hedegaard, projektleder for Spangsberg Cup. PR-foto

Vedbæk Sejlklub lærer af Spangsberg Cup 2023 - vil afkorte bane i tide, så flere når i mål

'Du må godt (tage en flødebolle), lyder sloganet fra sponsoren Spangsberg ved Vedbæk Sejlklubs store efterårsklassisker på Øresund, Spangsberg Cup, den sødeste sejlads sæsonafslutning 6. oktober og man nu har lyttet til sejlerne om banelængde, forklarer Mads Hedegaard fra klubben.

Af Troels Lykke |

Sejlerne har haft en travl sejladssæson, og I Vedbæk Sejlklub er der travlhed med at gøre klar til den store og traditionsrige sejlads sæsonafslutning på Øresund, Spangsberg Cup.

I år bliver Spangsberg Cup med tilnavnet ”Danmarks sødeste kapsejlads” sejlet søndag den 6. Oktober, hvor sejlerne igen samles til cruising- og kapsejlads og hyggeligt samvær, lyder det fra Vedbæk Sejlklub.

Igen cruisingklasse uden målerbrev

I år er der en række nye tiltag ved Spangsberg Cup. Sejladsen vil igen i år omfatte en cruisingklasse uden målerbrev for sejlere, der dermed kan få en hyggetur og sæsonafslutning med familie og venner. 

Der bliver også særlige løb for sportsbåde på en op-ned bane. Og så kan man i år deltage både single- og doublehanded - en udfordrende type sejladser, som er blevet stadig mere populær.

Spangsberg vil sørge for, at deltagende både får en goodie-pose med Spangsberg-produkter med til at forsøde sejladsen. Det kan da også være nødvendigt, når en sejlads ligger på første søndag i oktober, hvor vind og vejr gennem årene har budt sejlerne på udfordringer.

Vil afkorte sejlads i tide i år

Arrangørerne lover, at man har taget ved lære af sejladsen i 2023, hvor en del både ikke nåede i mål før sejladsen blev skudt af:

”Vores udfordring var, at der var meget skiftende vindforhold, som desværre endte med at den løjede så meget af, at en del både ikke nåede i mål. Det tager vi højde for i år, hvor vi står klar til at afkorte sejladsen, hvis forholdene kræver det. For vi vil jo gerne have alle med ind og fejre afrundingen af sæsonen ved klubhuset i Vedbæk Havn”, fortæller Mads Hedegaard, projektleder for Spangsberg Cup.

Der bliver masser af aktivitet og nok at se på i Vedbæk Havn den 6. oktober, afsluttende med præmieuddeling ved 16. tiden.

Tilmedling her 

Motor
content-loader
content-loader
content-loader