Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
I Mövensteinregatta sejlede Christian Nygaard sejlede bedre end nogensinde og vandt. Foto: Peter Brøgger
Kapsejlads
Thomas Paasch tog tredjeplads i Travemünde. Arkivfoto

Mövensteinregatta var opvarmning til A-Cat VM: Nygaard, Boldsen og Paasch tog podiet i Travemünde

Fire danske A-Cat sejlere deltog i årets Mövensteinregatta. Stævnet fungerede også som en værdifuld træning forud for VM, som afholdes om en måned i PuntAla, Italien. Christian Nygaard sejlede bedre end nogensinde, og tog sig derfor velfortjent af førstepladsen. 

Af Troels Lykke |

Førstedagen ved Mövensteinregatta bød på kraftig vind mellem 9 og 12 m/s, hvilket gjorde det til en udfordring at håndterer den overriggede A-cat i de krappe bølger. 

Forholdene var barske, og det tyske felt havde svært med at følge med. Thomas Paasch måtte desværre udgå af to af dagens sejladser, på grund af defekt på udstyret, hvilket er en usædvanlig situation for ham. Thomas gik straks i gang med kulfiberarbejdet, alt imens konkurrenterne fortsatte sejladserne. 

Svært ikke at kæntre

'Der blev afholdt fire lange sejladser, hver med en varighed på omkring 45 minutter for første båd. Under de udfordrende forhold, var det svært at holde sig stabilt flyvende på foils, uden kæntringer. 

Thomas Paasch havde præsterede rigtigt godt i de to sejladser, han deltog i, men kunne ikke deltage i dagens sidste to sejladser. Så da han trak sig, kæmpede Peter Boldsen og Christian Nygaard om førstepladsen. Christian fra Skovshoved sluttede dagen med et point foran Peter. 

Bag dem var der en del afstand til resten af feltet. Flere udgik undervejs, således at der i sidste sejlads kun var 6 deltagere. 

Aftenen blev tilbragt med fællesspisning og hygge i den dejlige sommeraften. Og Thomas fik afsluttet kulfiberarbejdet, som for de fleste nok ville havde krævet professionel assistance. 

Thomas kom igen og tog bronze

På sidste dagen vendte Thomas tilbage, fast besluttet på at sikre sig tredjepladsen, hvilket krævede top placeringer i alle dagens sejladser.

Og som forventet, lykkedes det Thomas at præstere godt under de lidt mildere forhold, hvor vinden nu var nede på 7 og 9 m/s. Bølgerne var stadig krappe og vanskelige, men Thomas sejlede bare bedst.  

Til slut sikrede Thomas sig tredjepladsen, Peter Boldsen kom på andenpladsen, mens Christian Nygaard sejlede bedre end nogensinde, og velfortjent tog sig af førstepladsen. 

Det danske hold markerede sig stærkt, mens de tyske deltagere måtte nøjes med at se på, mens de danske sejlere indtog hele podiet. 

Det var et velorganiseret stævne med meget hyggelig stemning. De danske deltagere ser frem til at vende tilbage næste år.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader