Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Klimanyheder er lig med dårlige nyheder. Havtemperaturen stiger og medierne er fulde af historier om iltsvind og fiskedød.

Klimadebat i Helsingør med havforsker og professor i oceanologi: Er der håb for havet?

Tirsdag den 23. april inviterer M/S Museet for Søfart en af verdens førende havforskere, professor i oceanologi Katherine Richardson, til en samtale med klimadebattør Alexander Holm, der står bag podcasten 'Den Dyriske Time'. Er der håb for havet - handler vi overhovedet, og hvad kan vi hver især gøre for oceaniske sundhed?

 

 

Af Troels Lykke |

I forbindelse med museets aktuelle fotoudstilling 'Pristine Seas - Bringer havet tilbage' sætter M/S Museet for Søfart fokus i Helsingør på havet omkring Danmark med samtaler om havet set fra forskellige perspektiver. 

Havforskeren Katherine Richardson er en af de mennesker, der ved mest om havet. Hun er biologiprofessor, medlem af Klimarådet og tidligere togtleder på ekspeditionen Galathea III.

Museum - ikke kun for fortiden

Sammen med klimadebattøren og biologen Alexander Holm vil hun gøre os klogere på havforskningen og hvad vi kan lære af det. De kommer også til at tale om, hvordan det er gået så galt med havet omkring os, og hvad der skal til for at genoprette miljøbalancen.

- Det bliver en spændende samtale mellem to passionerede mennesker, der brænder for emnet. Katherine Richardson er en af havforskningens store kanoner og en af de mest vidende forskere på sit felt. Vi har brug for viden for at kunne forstå klimaproblemerne og finde frem til løsninger.

- Som museum er vi glade for at lægge hus til en samtale om et af tidens allermest aktuelle og vigtige emner. Et museum handler ikke kun om fortiden, men skal også være relevant i nutiden, siger Sarah Giersing, program-og udstillingschef på M/S Museet for Søfart.

Katherine Richardson og Alexander Holm kommer også til at tale om videnskabelige ekspeditioner, hvor forskere og mediefolk arbejder tæt sammen som ved Galathea III ekspeditionen og National Geographic projektet Pristine Seas, der er centrum i museets aktuelle fotoudstilling.

Er det bare populære mediestunts, eller kan den slags ekspeditioner gøre en forskel?

Arrangementet den 23. april i Helsingør

Arrangementet foregår den 23 april kl. 17.00 og varer ca. 70 minutter. Gratis for årskortholdere og når entré til museet er indløst.

Det er nødvendigt at booke en plads på forhånd via museets website. 

Om samtalerækken 'Håb for havet?'

Dette er den første af i alt tre samtaler om havet på M/S med Alexander Holm som ankermand. Mød tre af landets mest kyndige havpersoner, når M/S inviterer til samtale om havet med bl.a. Rane Willerslev og direktøren for for NGO-organisationen Plastic Change, Louise Lerche-Gredal.

Fotoudstillingen "Pristine Seas - bringer havet tilbage" kan ses frem til marts 2025.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader