Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Magnus Overbeck kunne slappe af efter guldet var i hus. Foto: James Tomlinson
Kapsejlads
Waszp Games 2024 Day 5 Sandefjord FREE REPO Photograph: James Tomlinson
Kapsejlads

Imponerende VM-guld i Waszp til stortalentet Magnus Overbeck - 140 foilende joller deltog i Norge

KDYeren Magnus Lundin Overbeck foilede sig op på toppen af medaljeskamlen med en stærk slutspurt i årets International Waszp Games – VM. Stævnet i Sandefjord, Norge, var med alt fra let vind til ekstremt vejr med hård blæst. I 2023 tog han sølv. Se video.

Af Troels Lykke |

Magnus Lundin Overbeck har haft en noget nær perfekt sæson i år. Efter VM i Australien i december måned 2023, hvor han sejlede sig til en sølvmedalje har fokus ligget på at blive verdensmester i 2024.

Oprindeligt var målet egentligt en top 3 placering, men da Magnus vundet stort set alle stævner han har deltaget i, i denne sejlsæson, ændrede han målsætningen til en guldmedalje, fortæller KDY-chef Anne-Marie Mohr i denne artikel.

Når man sætter sig noget for, arbejder målrettet og fokuseret og lader sporten få den primære plads i en liv er det muligt at lykkes og sejre. Det har Magnus i den grad bevist.

Minutiøs forberedelse gav pote

14 dage før VMs start ankom Magnus til Sandefjord. Målet var at lære området at kende og træne i VM baneområdet.

Opvarmningsstævnet vat det Åbne Norske Mesterskab som, på trods af meget svage vindforhold, Magnus lykkedes at vinde. Svag vind har været Magnus helt stor udfordring, så det gav en masse selvtillid at vinde optaktsstævnet til VM.

Det er ikke kun træningen på vandet der er vigtig. At vedligeholde sin jolle er alfa omega for at kunne gennemføre alle sejladser uden nedbrud.

Magnus bruge minimum 1 time før han tager på vandet for at gennemgå jollen og yderligere 1 time eller 2 efter sejlads for at sikre at alle systemer fungerer optimalt og der ikke har været nogle nedbrud. Denne proces foregår både til hverdagstræning og til kapsejlads.

En dårlig start og en stærk slutning

VMs første dag var meget vanskelig. Magnus lavede flere fejl og sluttede dagen af på en 15. plads ud af 140 både. Dag 2 startede ikke meget bedre, men en stærk afslutning betød at han begyndte at avancere i feltet. På stævnets sidste dag havde han en smal føring ned til den lokale norske sejler Markus Berthet.

Finaledagen bød på ekstreme vejrforhold med rigtig meget vind. Magnus følte sig selvsikker og startede med at slå sin nærmeste konkurrent og øgede sin føring.

I 2. sejlads kæntrer Magnus og må nu igen kæmpe sig op igennem feltet og ender på en 7. plads. Planen var 2 sejladser mere, men grundet de ekstreme vejrforhold blev resten af dagens sejladser aflyst og Magnus sikrede sig sejren med mindst mulig margen – 2 point.

Intet større for Magnus

”Denne sejr er uden tvivl den største bedrift i mit liv”, forklarer Magnus.

”Jeg er dybt taknemmelig for alle, der har hjulpet mig på vejen. Og takker for al støtten der betyder uendeligt meget for mig. Tak til Gentofte kommune og Team Hørsholm der støtter KDYs talent og elite sejlads. Tak til sponsorer og fonde der bakker KDY’s foiling Academy op og sikrer at vi løbende kan fastholde og udvikle nye talenter og foilende sejlere der kan indtage verdenen med storm", siger Magnus.

Se video-reel med Magnus Overbeck fra VM - og en mere her

Motor
content-loader
content-loader
content-loader