Gå til hoved-indhold
Sejlklubber
Sommerlejr på Thurø er andet end sejlads. Fotos: Thurø Sejlklub
Sejlklubber
Sejlklubber

Thurø Sejlklubs sommerlejr blev til olympisk uge med sejlads og fællesskab for unge

Thurø Sejlklub på Sydfyn blev i uge 32 omdannet til et olympisk sejlcenter, da SOMMERSEJL 2024 fandt sted. 45 unge sejlere i alderen 7 år og opefter deltog i den fem dage lange sejlcamp, hvor årets tema var de olympiske lege.

 

Af Troels Lykke |

Med et nøje tilrettelagt program, der kombinerede sejlads, leg, samarbejdsøvelser og miljøundervisning, blev SOMMERSEJL 2024 i Thurø Sejlklub en uforglemmelig oplevelse for alle 45 deltagere.

Ugen blev indledt med en festlig åbningsdag, hvor deltagerne gennem forskellige lege og aktiviteter lærte hinanden at kende, fortæller medieansvarlig for sommerlejren Julie Aas Dam.

En symbolsk åbningsceremoni blev markeret med en indledende sejltur i joller, hvor en "flag-fakkel" blev overdraget fra båd til båd i en imponerende parade. På land blev de første konkurrencer skudt i gang med en tilrigningstafet, der stillede krav til både tekniske færdigheder og teamwork.

Stjerneløb i Svendborgsund

Gennem ugen blev de unge sejlere udfordret på kreativitet, mod og samarbejdsevner. Blandt de mange aktiviteter var stjerneløb på vandet med poster langs kysten ud for Thurø Sejlklub, fællessejlture med synkronsejlads i J70’ere og Hobie Cats til Christiansminde, og meget mere.

Miljøbevidsthed var også et centralt tema under SOMMERSEJL. Med fokus på affaldssortering og plastikforurening i havene, fik deltagerne gennem leg og konkurrencer en konkret forståelse for betydningen af deres indsats for havmiljøet.

Lærte om affaldssortering

I samarbejde med Vand og Affald Svendborg lærte de unge sejlere om vigtigheden af affaldssortering, og med et besøg fra Naturskolen Svendborg fik de unge en introduktion til, hvad de kunne finde og fange i vandet – alt fra tang og krabber til snegle og rejer.

Fangsten blev efterfølgende tilberedt og nydt, hvilket skabte en forståelse for og respekt for havets ressourcer.

De gjorde lejren mulig

SOMMERSEJL 2024 kunne kun realiseres takket være støtte fra fonde. Disse bidrag gjorde det muligt for de unge deltagere at få en uge fyldt med læring, fællesskab og sjove oplevelser på vandet.

Udover at styrke deres sejlfærdigheder og udvikle deres evner som holdspillere, blev der også skabt mulighed for at finansiere en uge på sejlcamp for 11 unge fra Mødrehjælpen og Red Barnet.

Årets SOMMERSEJL blev muliggjort af bidrag fra Sydfyns Elforsyning, Almennyttige Fond, Halbergs Familie Fond, Hempel Fonden, Sparekassen Sjælland Fonden og Karvil (Svendborg). Deres engagement i projektet har haft en uvurderlig betydning for de mange børn, der fik en uge fyldt med uforglemmelige oplevelser og nye venskaber.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader