Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Postbåden Peter på Folkemødet. Foto: Danske Maritime

Det maritime Danmark er på Folkemødet - syng sømandsviser fredag kl. 18 med Søren Pind og Mogens Jensen

Tonerne lyder lystigt over Postbåden Peter fredag aften, hvor de to politikere synger for på velkendte sømandsviser. Kom tidligt, anbefaler Danske Rederier.

Af Sara Sulkjær Hansen |

Debatter må vige for sømandsviser, når Søren Pind og Mogens Jensen akkompagneret af Pelle Vogt på guitar i aften kl. 18.00 indtager Folkemødet på Bornholm.

Fra dækket af Postbåden Peter vil de to politikere synge for på viserne fra havet - til glæde og begejstring for de mange tilhørere:

- Det er først rigtigt Folkemøde, når vi fylder kajen med glade tilhørere, der alle synger med på klassikere som “Solskin om bord” og “Alle Sømænd er glade for piger”. Jeg tør godt garantere endnu en folkefest, så kom i god tid, hvis du vil have en plads, forklarer Anne H. Steffensen, adm. direktør i Danske Rederier, i en pressemeddelelse.

Debatter om klimaet til søs

Også mere seriøse emner er på bordet: Hvordan omstiller vi den internationale logistikkæde til en grøn fremtid, og vægter flagermus højere end vindmøller, når vi udbygger ener­gi­pro­duk­tion på havet?

Det er blot nogle af de mange spændende spørgsmål, der vil blive debatteret, efter at det maritime Danmark med Danske Rederier i spidsen har lagt til kaj på klippeøen med blandt andre A.P. Møller – Mærsk og DFDS. 

- Vi er i dansk skibsfart med helt i front af den grønne omstilling, men vi står over for en enorm opgave med at omstille hele den internationale logistikkæde til en grøn fremtid. Det er ikke noget, vi kan gøre alene i skibsfarten, så derfor glæder jeg mig til debatterne med vigtige partnere, fortæller Anne H. Steffensen.

Fra Postbåden Peter

Danske Rederier er igen i år at finde på plads H7 i Allinge Havn på Postbåden Peter, hvor også Danske Havne og Danske Maritime har relevante maritime debatter på dækket. 

Det Blå Danmarks deltagelse på Folkemødet er støttet af Den Danske Maritime Fond.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader