Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Sådan kommer den ny XR 41 til at se ud. PR-tegning/X-Yachts
Kapsejlads
XR 41, der vil koste fra plus 4 mio. kr., bliver med et arbejdsvenligt cockpit. Det er ikke ligefrem en turbåd, men det vil den kunne omdannes til. PR-tegning X-Yachts

Tidligere America's Cup-rorsmand, Jesper Radich, skal stå i spidsen for X-Yachts XR 41 Racing Program

X-Yachts, der vil vinde ORC-VM i 2025, hyrer den anerkendte prof-sejler Jesper Radich, der skal lede X-Yachts' 2025 kapsejladsprogram, som skipper på deres XR 41er. X-Yachts opfordrer alle interesserede sejlere mellem 18 og 35 år til at søge en plads på holdet. Udvælgelse-test sker 9.-10. oktober.

Af Troels Lykke |

X-Yachts satser stort på den nye XR 41, der præsenteres første gang i boot-udstillingen i januar 2025. Meningen er at X-Yachts vil forfølge deres DNA, der netop blev startet som kapsejladsbåde i 1979 med Niels og Lars Jeppesen, samt Birger Hansen.

Nu går X-Yachts et step op med XR 41eren, hvor internationale designere er ind over, men det skal også være med den rigtige mand i spidsen, nemlig proffen Jesper Radich, der mest sejler i udlandet, men bor med familien i Helsingør.

"Vi er meget begejstrede for samarbejdet med Jesper. Lige fra begyndelsen af ​​XR-projektet har vi samarbejdet med nogle af de dygtigste hjerner i branchen. Det er helt naturligt at fortsætte denne vej både i udviklingen og i det faktiske løb,” siger Kræn B. Nielsen, CEO for X-Yachts til bådpressen. 

X-Yachts Racing Team - indgang for unge 

Til kapsejladssæsonen 2025 vil X-Yachts stille sit eget hold. Dette initiativ giver ikke kun mulighed for førstehåndslæring og observation fra kapsejlads med XR 41, men fungerer også som en indgang for unge talenter til konkurrencedygtig offshore-sejlads.

48-årige Jesper Radich vil lede holdet som skipper, hvilket bringer en unik tilgang til teamudvikling og præstationer.

"Dette projekt berører mange vigtige punkter i hvordan jeg kan lide at arbejde med et sejlerteam," forklarer Radich.

"Vores fokus vil være på teamudvikling og mindset. Ved at adskille proces og ydeevne fra resultat og koncentrere sig om teknisk forbedring og besætningsfærdigheder, vil resultater følge som en konsekvens."

Et team bygget på talent

Holdet vil bestå af en blanding af erfarne fagfolk og nye danske talenter, hvilket skaber en levende besætning. Målet er at skabe et miljø, hvor unge sejlere kan udvikle sig og udvikle deres færdigheder sammen med erfarne professionelle sejlere.

“Min rolle bliver at sikre, at vi udvikler os som et hold på alle positioner, og når båden er i fuld race mode, går båden hurtigt i den rigtige retning. Kapsejlads er i høj grad en samlet holdindsats. For at opnå dette leder vi efter en mangfoldig blanding af power, trimningsevner, mod og analytiske sind," uddyber Radich.

Prøvesejlads for 18- til 35-årige

X-Yachts opfordrer derfor alle interesserede sejlere mellem 18 og 35 år til at søge en plads på holdet. Udvælgelsesprøverne er planlagt til den 9.-10. oktober og markerer begyndelsen på en spændende rejse.

Ansøgningsprocessen for håbefulde teammedlemmer åbner snart og indeholder et detaljeret spørgeskema for at sikre udvælgelsen af ​​de bedste og dygtigste talenter.

En fed tidsplan for kapsejladser

Holdet skal konkurrere i flere prestigefyldte begivenheder, herunder Mai Offshore Regatta (Maior) i Kiel, Kieler Woche, Gotland Runt og ORC World Championship i Tallinn. Derudover sikrer planer om at deltage i Fyn Rundt med en besætning bestående af medlemmer fra X-Yachts en bred og inkluderende kapsejladskalender.

X-Yachts vil holde offentligheden informeret om de næste skridt og åbningen af ​​ansøgningsprocessen.

Se og hør også hvad ejer af X-Yacht, Ib Kunøe, siger til minbaad.dk om XR-41 projektet.

Om Jesper Radich

Jesper Radich, 48, er en dansk professionel sejler og træner med adskillige titler på bagen, herunder World Match Racing Tour og adskillige europa- og verdensmesterskaber i Maxi yacht, One-design og ORC klasserne.

Han deltog i 2005-07 Americas Cup i Valencia som rorsmand for det spanske Desafío Español. Han har en kandidatgrad i Samfundsvidenskab/Læring med sidefag i idræt fra Københavns Universitet.

Lige nu har han gang i forskellige hold, oplyser han til minbaad.dk

- I år står den på TP52 med Ted Bandit, 12mR, Wally 80 og 2 forskellige 50 fods ORC både, som jeg sejlet hhv. Gotland rundt, ORC EM på Åland og den anden, ORC VM i Newport. Men dette efterår og hele næste sæson kommer XR41 projektet til at få god plads i kalenderen, fortæller Radich.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader