Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Der blev sejlet fem sejladser i hver klasse fredag i Middelfart. Foto: Middelfart Sejlklub

Middelfart Sejlklub vært ved Ylva- og Expres DM 2024 - kæmper med færre deltagere

Fredag d. 16. og lørdag d. 17 august afvikles DM for Albin Expres og Ylva ived Middelfart Marina, idet Middelfart Sejlklub er værter. Antallet af både er i år decimeret til 14 Expresser og 11 Ylvaer, så det har været med hiv og sving, at et officielt DM er kommet i hus, for især Ylvaklassen.

Af Troels Lykke |

Middelfart-sejler i Ylva, Bo Lindegård, der til dagligt arbejder fra grossisten Columbus Marina, forklarer om de færre deltagere:

- Selv efter ihærdig benarbejde med at lokke både til, er det ved at nå et lavpunkt. Det mest positive er, at flere ”nye” er kommet med. Altså, at både, som ikke plejer at være med til DM, i år er dukket op. Her på førstedagen har man , trods regn og springende vind fået afviklet 3 sejladser, så selv med en vejrudsigt, der lover svag til let vind lørdag, regner man med, at det ikke bliver noget problem at gennemføre DMerne. Det kræver faktisk kun 4 tællende sejladser. Både Ylva og Express er seriøse på vandet, og erfaringen viser, at mandskaberne er mindst lige seriøse, når det gælder det sociale liv efter sejladserne, forklarer Lindegaard.

Ulf Brandt fra Helsingør fører i Albin Express efter fredagens fem sejladser, mens Bo Lindegaard fører i Ylvaen, viser resultatlisten - se video fra Tune Up-sejlads:

Motor
content-loader
content-loader
content-loader