Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
11 Ylvaer deltog ved DM i Middelfart. Foto: Middelfart Sejlklub
Kapsejlads
Albin Expressen ses her ved DM i Middelfart.

Stævneleder Bo Lindegaard vinder DM i Ylva i Middelfart - Ulf Brandt snupper guld i Albin Express

De små klasser kan stadig. Denne gang var det den tidligere OK-topsejler Ulf Brandt fra Helsingør Sejlklub, der vandt i Albin Express, mens lokale Bo Lindegaard slog til i Ylvaen.

Af Troels Lykke |

De to bådtyper, Ylva og Albin Express, har sejlet om danmarksmesterskaberne i farvandet syd for Middelfart Marina.

Her blev det lokale Middelfart Sejlklub Team i Ylvaen, Orkanen, en overlegen vinder. Allerede efter fredags fem sejladser, stod det klart, at de ikke kunne nås.

Så Lørdagens sejladser blev kun lidt ekstra pynt. Besætningen, som består af rorsmand Christian Seilmann, bådejer Bo Lindegård, Henrik Thomasen og Charlotte Seilmann.

De kunne læse vind og strøm bedre end konkurrenterne i den svage luft og hjemtog pokalen i den 12 meter lange og 2,40 brede båd, som ifølge Bo Lindegaard, i kraft af sin facon, stadig fartmæssigt kan hamle op med nyere bådtyper.

Nummer to i klassen blev Thomas Valling fra Thurø Sejlklub. Han havde netop sat sin Ylva i stand på et års tid efter den var brændt.

Der var 11 ylvaer tilmeldt. Et noget skuffende antal.

Ulf Brandt vinder DM i Albin Express

Uen altid muntre og flitte sejler fra OK-klassen, Ulf Brandt, strøg til tops i Albin Express-klassen med gasterne Henrik Larsen, Christian Nilsson og Simon Schaachtshabel.

Sidste års danske mester, Søren Juel fra Thurø Sejlklub, fulgte lige efter. Han startede stævnet med en tyvstart.

Albin Expressen er en noget mindre båd: 8 m lang og ca. 2,5 bred. Den er dog også  stadig en populær bådtype, idet den i forhold til sin størrelse sejler hurtigt. Og så er den en økonomisk overkommelig båd.

I Expressklassen var der 14 både til start. Middelfarts lokale hold med Gert Larsen og Sven Bæk og to gaster havnede i midtergruppen.

Middelfart Sejlklub har med stævnet haft ca. 100 sejlere på vandet. Der har været over 20 hjælpere og officials. Stævneleder Bo Lindegård har erklæret sig tilfreds med at stævnet selv om vejrguderne kun levnede lette vinde og regn fredag formiddag.

Resultatlisten

Motor
content-loader
content-loader
content-loader