Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
De russiske, ofte slidte tankskibe er tikkende miljøbomber, når de sejler gennem dansk farvand, mener Greenpeace. Foto: Kristian Buus/Greenpeace

Greenpeace tiltalt for at bryde søsikkerhedsloven og for hærværk - malede på tankskib ved Langeland

Det var ulovligt, da Greenpeace Danmark med fire aktioner over flere dage i foråret 2022 protesterede mod russisk olie syd for Langeland. Det mener anklagemyndigheden i hvert fald, og derfor er miljøorganisationen tirsdag hevet i retten i Svendborg.

 

Af Troels Lykke |

Greenpeace er tiltalt at bryde søsikkerhedsloven og for hærværk, fremgår det af anklageskriftet, som TV 2 Fyn har fået aktindsigt i. 

Miljøorganisationen går efter fuld frifindelse og mener, at aktionerne var en fredelig protest, hvor man benyttede retten til at ytre sig gennem demonstrationer.

Aktion fandt sted i fire dage ved Langeland

De fire dage lange protester, der fandt sted den 18., 19., 23. og 25. marts 2022, foregik mellem bøjerne 58 og 62 syd for Langeland i den danske eksklusive økonomiske zone, skriver TV 2 Fyn.

Ifølge anklageskriftet havde Greenpeace fra tre RIB-både søsat fire bemandede kajakker tæt på tankskibet ’Waikiki’, som var læsset med 100.000 tons råolie, og som måtte styre hårdt bagbord for at undgå at sejle ind i demonstranterne.

Dagen efter, den 19. marts, i samme område var det tankskibet ’SCF Baltica’, som måtte ændre kurs for ikke at ramme folkene fra Greenpeace, der var hoppet i vandet tæt på skibet.

Kilde: TV 2 Fyn

Motor
content-loader
content-loader
content-loader