Gå til hoved-indhold
Tur
Pia styrer LM 27eren ud af havnen, mens Erling sørger for fortøjninger. Gråsten-båden sejler til Endelave Havn i dag. Foto: Troels Lykke

Pia og Erling fra Gråsten oplevede regn 23 timer i træk, de er stadig på sejlerferie efter fem uger

Vi er til Samsø Festival og bor i Kolby Kås havn, her mødte LM 27-sejlerne Pia og Erling, der i dag smilede da solen endelig kom frem. I morges sejlede de til Endelave. Vi nåede lige at interviewe sejlerne lidt. Her fortalte de om et regnhelvede i deres sejlerferie.

Af Troels Lykke |

I tirsdags ankom minbaad.dks redaktør til den gamle færgeby Kolby Kås, på Samsøs sydvestlige del, efter fire timers sejlads fra hjemhavnen Juelsminde i regnbygevejr, der virkelig var massivt.

Dagen efter ankom flere andre, blandt andet Pia og Erling fra Gråsten i deres velholdte LM 28, der har en dejlig stor overdækket kahyt. Den er der virkelig blevet brug for i denne sommer, der hidtil har budt på en del regn og blæst.

Regn i 23 timer i træk

- Der var en dag her i juli, hvor det regnede 23 timer i træk, der faldt over 70 millimeter regn, der var det anstrengende at sidde inde i kahytten. Vi har virkelig oplevet meget regn i de fem uger vi har været på ferie. Nu mangler vi to uger mere og håber at solen, som i dag, bliver ved nogle dage, siger Pia til minbaad.dk med et anstrengt smil.

- Tit er vi også sejlet ud i let vind og så er det blæst op, det har virkelig været hård sejlads mange gange, siger Erling, der er på fordækket, mens Pia sikkert styrer LM 27eren ud af den lille Kolby Kås havn, der har masser af ro.

Der er et dog lille spisested åbent, men der er 4-5 km til købmanden i hovedbyen i Tranebjerg med 829 indbyggere, ifølge Visit Samsø.

Pia og Erling har dog forlængst provianteret i Tyskland.

- Vi har købt kaffe, øl og en masse andre basisting og vi har også et brød, der kan holde sig i 14 dage og lantidsholdbar mælk, så vi kan godt leve uden en købmand i nærheden, men der er noget stille her i Kolby Kås, må vi indrømme, siger Erling, efter han havde koblet landstrømmen fra.

Ambulancehelikopter ved færgeleje

Ægteparret, der ikke er til Samsø Festival, som minbaad.dks udsendte, oplevede dog en gul ambulanecehelikopter, der landede ved det forladte havneleje, hvor der er plads til mange biler, der for mere end ti år siden ophørte med at fungere.

Man kan også købe jordbær og løg i en lille bod. Badeforholdene er også i orden, men i vestenvind oplever man stadig at havnen er noget urolig, her kunne vi se at motorbådene især rullede, i forhold til os der har en sejlbåd med køl.

Vi krydser fingre for at vejret fortsætter. Her på Samsø i Ballen, hvor jeg lige nu sidder og skriver, kan jeg se at en masse mennesker er ude at bade. Danmark skriger efter en anstændig sommer med sol og varme.'

Cykler til festival

Minbaad.dks redaktør har en cykel med og det tager 25 minutter at cykle til Samsø Festivalen, der igen er et super besøg værd.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader