Gå til hoved-indhold
Tur
Amalie og Sune ombord på den 18 tons tunge stålbåd, der skal sætte rammerne om deres kommende hjem og de mange eventyr til søs. Privatfoto

Amalie og Sune har fået en gratis stålbåd: Nu arbejder de på højtryk for at gøre båden til deres nye drømmehjem

Et romantisk møde på Stillehavet har forvandlet sig til en fælles drøm: En drøm om at gøre en gammel stålbåd til fælles hjem og kommende langtursbåd. Minbaad.dk taler med kæresteparret.

Af Sara Sulkjær Hansen |

Det er december. 29-årige Amalie Toftgaard og Sune Mik Nielsen på 27 år traver solbrune rundt på havnen i Marselisborg. 

Deres ét år langt sejlereventyr er netop nået til ende. Et eventyr, der ikke blot bragte de to unge eventyrer sammen, men også satte rammerne om en eksotisk hverdag, hvor tiden og nærværet var enormt.

Læs mere om eventyret på Stillehavet her.

De savner det. Eventyret og sejlerlivet. Derfor er deres nye hjem ikke en smart lejlighed i centrum af Aarhus, men en 53 fod lang sejlbåd i Marselisborg Lystbådehavn.

Det er netop her, på den store havn med 450 bådpladser, at deres nye eventyr bliver til.

En stålbåd med to master

Det er aften. Sune, der sejlede som skipper på den langtursbåd, hvorpå Amalie startede som gast, sidder afslappet med en øl i hånden.

Stemningen er god. Snakken går. ”Hvad drømmer I om?”, spørger Julie og Thomas, deres nye sejlervenner.

”En stålbåd med to master”. Sune er ikke i tvivl. En stålbåd, der kan bringe ham selv og nu også Amalie, der blev en del af hans liv på Stillehavet, rundt om Jorden gennem Nordvestpassagen.

To dage senere kigger Thomas forbi den lånte båd, der for en stund udgør parrets hjem. Han ved, at der i netop Marselisborg ligger en stålbåd, der er billigt til salg.

- Til sidst bliver jeg nødt til at lufte tanken for Amalie. Jeg er jo en drømmer, jeg snakker højt og kaster tusind drømme op i luften på én gang, forklarer Sune.

Én i rækken…

Det er ikke den første drøm, Sune lufter for Amalie. Faktisk har et utal af både de sidste måneder sendt Sunes tanker på himmelflugt:

- Jeg tror ikke, jeg helt forstår, hvor vigtigt det er med den her båd. Sune kigger på mange både, så jeg tænker, at det bare en af dem…, påpeger Amalie og fortsætter:

- Men som tiden går, kan jeg godt fornemme, at han bliver ved med at vende tilbage til netop den her. Den sidder fast, og det har jeg ikke mærket ved andre både, understreger hun.

En dag tager Sune mod til sig. Han indtaster et nummer på sin telefon. Et nummer, der sender ham direkte mod ejeren af stålbåden. Nu er kontakten skabt.

Skal vi tænke os om?

”VI MÅ FÅ RUSTBUNKEN GRATIS”

Amalie kigger på sin telefon. Kniber øjnene sammen og kigger igen. Hun er egentlig på job, men beskeden får hende til at stoppe op: 

- På det tidspunkt har jeg ikke set den endnu. Sune er mega, mega glad. Jeg synes, det er mega fedt - men jeg er også sådan: ”Skal vi ikke lige se den først og tænke os om?”, husker Amalie.

Pessimisten kan ikke sige nej

Med ét er der ingen vej tilbage. En uge senere står kæresteparret på båden. De kigger sig omkring. De er ikke i tvivl:

- Der er et dejligt styrehus, som jeg ikke tidligere har set det på en båd. Der er meget lys, og den har en form for hall, hvor man kan stå og kigge direkte ned i pantryet, forklarer Sune, mens Amalie supplerer:

- Vi kan godt se på hinanden, at det her er noget specielt. Det føles lidt skæbne-agtigt. Det gik for meget op i en højere enhed til, at pessimisten her kunne sige nej, fortæller hun leende.

- Ja, det er stålbåden med to master, slår Sune fast.

18 tons rust til valentinsdag

På valentinsdag, den 14. februar 2024, kommer Sune hjem. Det er ikke en buket blomster, han har med til sin kæreste. I hånden har han i stedet nøglen til 18 tons rust.

En rustbunke, parret nu har fragtet til Horsens, hvor de – sideløbende med deres fuldtidsjobs – arbejder på højtryk for at gøre Nui til deres nye hjem:

- Vi drømmer om, at båden skal være et hjem, men at den også skal kunne tage os på langtur. Samtidig er drømmen at få en familie. Hvis det også skal være, kan planen ændre sig meget hurtigt, så vi må se, hvad tiden bringer, forklarer Amalie.

Et stort sats

For nu er parret ikke i tvivl: Al fritiden bruges på havnen, hvor apteringen så småt har forladt rustbunken. Planen er, at båden skal bygges om til et ægte hjem. Et hjem med lys, sofa og med så gode sejlegenskaber, at båden kan fungere som langtursbåd.

Drømmene er store, men pengepungen begrænset og tiden knap. Derfor ved parret endnu ikke, hvornår de kan flytte ombord på Nui:

- Vi havde ikke ret mange penge, da vi kom hjem, så pengene tjener vi hen ad vejen i takt med, at vi kommer videre med projektet, forklarer Sune, mens Amalie afslutter:

- Nogle gange skal man satse stort for at vinde stort. Vi har satset stort, men om vi også har vundet stort må tiden vise, slutter hun.

Du kan følge kæresteparrets nye eventyr på Instagram @nuiombord.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader