Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Grisene var tilsyneladende glade for os turister, når vi gav dem honningmelon på en pind. Fotos: Troels Lykke
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Kort Nyt
Det berømte Atlants hotel med 7.500 ansatte ligger i baggrunden på Paradise Island.
Kort Nyt

Fantastisk sejltur med 40 knobs powerbåd ud til svømmende, venlige grise på Bahamas

1250 kr. for fem timer, per person, men sejlturen med 3x350 hk motorer bagpå, ud til grise, havskildpadder og snorkling, var pengene værd i Bahamas paradis, lyseblåt klart vand og varme i februar. En times flyvning fra Miami. Vi var med og fik minder for livet.

 

Af Troels Lykke, Bahamas |

Mange sejler over Atlanten og op til det nordlige Caribien, hvor de mange hundrede Bahamasøer ligger.

Men efter vi havde været i Miami Boat Show ville vi også teste Bahamas. Lad mig sige det med det samme, det er desværre lidt dyrt med hoteller, på British Colonial, ligger prisen for en overnatning lige under 4.000 kr. i døgnet, men der findes også billigere hoteller ned til 2.500 kr.

Men jeg har været her før og bundniveauet af hoteller er lavt, så det er en god idé at lukke øjnene og bare betale for et godt hotel, måske bestil i god tid.

Priserne går op og ned som Bavarian Nordic aktien, når amerikanerne vælger at flyve til Bahamas, og det er tæt på USA, så stiger priserne lynhurtigt.

Halv times forsinkelse er ingenting på Bahamas

Men når du er på Bahamas skal du også ud og opleve caribiens krystalklare, salte, varme vand. Det gjorde vi med Shore to Shore, der hentede os på hotellet og kørte os ud til havnen, her fik vi lov til at vente en halv time længere end tidsplanen sagde.

- Manglede i benzin, spurgte jeg en af skipperen på den tjekkede, og ikke alt for slidte 35 fods motorbåd med 3 x 350 hk.

- Nej, vi det er Bahamian-time, vi er der til tiden, bare nyd ferien, sagde han flabet med et smil på læben.

Se også Atlantis-hotel med 7.500 ansatte

Efter vi havde smidt skoene og smurt os godt ind i solcreme, steg vi om bord og så skal jeg love for at der blev fyret op for de over 1.000 hestekræfter, selv inde i den lange havn, hvor vi kunne se det berømte Atlantis-hotel og resort i baggrunden, hvor der er mere end 7.500 ansatte.

Efter klokken 18 kan man komme gratis ind og se den store Atlantispark og hotel, hvor der også er kasino. Også en oplevelse værd på øen Paradise Island. Et hotel hvor Michael Jackson og andre kendtehar overnattet.

Når vi nu er ved de kendte, på vej ud af havnen i Nassau fik vi af vide, hvilke kendisser der boede hvor med huse ud til vandet for over 100 mio. kroner stykket. Fx Oprah Winfreys hus, men Bahamas tiltrækker også et hav af andre kendisser og på Paradise Island, der er en del af Nassau, er også James Bond-film indspillet.

Med 40 knob ankom vi - efter et kvarters sejlads til en lille ø, hvor vi i en lille bananbåd blev sejlet ind til land, for at fodre små og store, svømmende grise med honningmelon på en pind. Noget Bahamas også er kendte for.

Det var hyggeligt og sjovt, mens man kunne lugte røgen fra nogle af de potrygende hjælpere. Den røg må man godt vænne sig til, for der bliver røget igennem på øen.

Efter de små grise blev sejlet en kvarter længere væk ud til en anden paradis ø, hvor vi snorklende kunne se havskildpadder svømme og komme op og få luft. En herlig oplevelse og se ned gennem det klare vand og se havskildpadderne spise løs af havbundens vegetation.

Kvinde angrebet af haj for tre år siden - sker sjældent

Ankeret blev hævet af Mike og vi sejlede til et rev, hvor vi kunne snorkle og her så vi virkelig mange fisk og ingen hajer, selvom de findes, ikke langt fra Nassau blev en kvinde dræbt af en haj, men som de siger, så er det sjældent det sker.

Mad og drikke var også med i de 1.250 kroner. Maden blev indtaget på en lokal smugkro, der lå ude i vandet, hvor man spillede al for høj rap musik, men også det var en oplevelse, men selve sejlturen tilbage kunne igen noget, hvis man synes det er sjovt at sejle 40 knob i en tilpas stor både uden for store bølger.

Prøv det, hvis du er på Bahamas.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader