Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Torqeedo har en kæmpe viden om el-motorer og har mere end 10 ingeniører alene til udvikling. Foto: Troels Lykke
Kort Nyt
Kort Nyt
Torqeedo fik i 2022 en ny fabrik i Sydtyskland. Foto: Troels Lykke

Kæmpe japanske Yamaha køber tyske el-motor fabrik Torqeedo og får vigtig viden

Yamaha Motor, der har en milliardomsætning, styrker deres konkurrenceevnen og øger indsatsen for CO2-neutralitet inden for det elektriske område af virksomhedens Marine strategi ved at købe Torqeedo af tyske DEUTZ AG. der ejer Torqeedo i Sydtyskland.

Af Troels Lykke |

Yamaha Motor i Tokyo fortæller i denne uge, at de har indgået en aktiekøbsaftale med Tysklands DEUTZ AG, som ejer producenten af elektrisk fremdrift til båddrift, Torqeedo, om at erhverve alle Torqeedos aktier.

Torqeedo, en pioner inden for elektrisk skibsfremdrift, tilbyder en bred vifte af produkter, fra elektriske påhængs- og indenbordsmotorer til batterier og forskelligt andet tilbehør, skriver Yamaha Motor i en pressemeddelelse.

Med et stigende salg på markedet for små elmotorer, hovedsageligt i Europa, fortsætter Torqeedo med at vokse som virksomhed. Det har også mange patenter relateret til elektriske motorer, propeller og elektriske systemer, såvel som R&D-kapaciteter, masseproduktionsudstyr og udviklingsressourcer til næste generations miljøteknologier.

Derfor køber Yamaha tyske Torqeedo

Yamaha Motors mål med at erhverve Torqeedo er at styrke virksomhedens udviklingsevner inden for det elektriske område af dets Marine CASE-strategi, som skitserer den generelle retning for Marine Products-forretningen i den nuværende mellemfristede forvaltningsplan.

Dette opkøb er også beregnet til at accelerere Selskabets indsats for at opnå CO2-neutralitet i marineindustrien samt hjælpe med at fremskynde etableringen af en lille elektrisk fremdrift lineup.

Desuden vil Yamaha kombinere Torqeedos aktiver med Yamaha Motors årtiers tekniske ekspertise og knowhow inden for skrogdesign, marinemotorer og mere skabe synergier for at skabe mellemklasse elektriske påhængsmotorer, da virksomheden sigter mod at blive førende på det voksende marked for elektrisk båd fremdrift.

Ved at implementere sin Marine CASE-strategi vil Yamaha Motor levere attraktive produkter og tjenester med høj merværdi til sine kunder og stræbe efter at nå sin langsigtede marinevision om at være en virksomhed, der yderligere øger værdien af havet ved at give kunderne en pålidelig og rigt liv til søs.

www.yamaha-motor.eu/dk/da/home/

Motor
content-loader
content-loader
content-loader