Gå til hoved-indhold
Kapsejlads
Det danske sejlerlandshold er klar i Marseille. Foto: Dansk Sejlunion

OL starter på søndag - bliv klogere på de ni danske sejlere, der skal i kamp i Marseille

En af verdens største sejlerbegivenheder, nemlig de Olympiske Lege 2024 starter 28. juli. Det er i Middelhavet i Marseille, at sejlerne kæmper. Minbaad.dk er hos OL sejlerne under kapsejladsen og vil rapportere. Dansk Sejlunion giver dig her overblikket over hvilke danskere, der er med.

Af Troels Lykke |

49erFX - Johanne Schmidt // Andrea Schmidt

Søstrene Johanne og Andrea Schmidt (Aarhus Sejlklub) har sejlet sammen siden 2014. Først i 29'er og siden i 49erFX, hvor samarbejdet for alvor tog til i 2020.

Siden har de vist, at de hører til blandt verdenstoppen af FX-sejlere med mange Medal Race-placeringer (top10).

Med Johanne ved roret og Andrea som gast er de blandt de hurtigste i verden på kapsejladsbanen. Gennem hårdt arbejde har de oparbejdet et højt, teknisk niveau, der giver dem overskud i hver sejlads.

De arbejder stålsat på at analysere alle aspekter af sejladsen og finde sammenhænge, som de kan bruge i konkurrencer. 

Læs mere og se billeder: https://dansksejlunion.dk/sejlerlandsholdet/atleter-og-klasser/atleter/andrea-schmidt-johanne-schmidt

49er - Daniel Nyborg // Nikolaj Buhl

Daniel Nyborg og Nikolaj Hoffmann Buhl (Sletten Bådeklub) har sejlet sammen i 49eren siden 2022.

Daniel Nyborg er styrmand og har et fokus på at finde den hurtigste vej rundt på banen, mens Nikolaj Hoffmann Buhl er gast og sikrer, at båden sejler så hurtigt som muligt.

En af deres styrker er, at de er gode til at give hinanden plads - både til at være sig selv, og til at gøre tingene på sin egen måde. Derudover har de en god, professionel kommunikation på vandet, der sikrer optimale betingelser for sejladsen.

https://dansksejlunion.dk/sejlerlandsholdet/atleter-og-klasser/atleter/daniel-nyborg-nikolaj-buhl

ILCA 6 - Anne-Marie Rindom

Anne-Marie Rindom (Horsens Sejlklub) hører til blandt verdens absolut bedste ILCA 6-sejlere. Igen og igen formår den 30-årige Horsens-sejler at markere sig helt i front ved de største internationale events. I 2021 lykkedes hun med det ultimative mål - at sejlet guldet hjem - under OL i Japan 2021, og har desuden taget medaljer ved alle VM'er siden 2022, heraf to af guld.

Rindom er en dybt fokuseret konkurrencesejler. Hun er en fighter, der giver alt, hvad hun har, og hvis hun møder modgang, giver hun ikke op. Hun tager i stedet hjem og analyserer sig frem til, hvad hun kan gøre bedre. Hun er mental stærk og præsterer ofte sit allerbedste, når presset er på sit højeste.

Rindom OL-debuterede som 20-årig i 2012 med en 13. plads i London. I 2014 begyndte hun for alvor at rykke op blandt de bedste i klassen. Alene i 2015 opnåede hun seks podiepladser ved topevents – med VM-guld i Oman som det absolutte højdepunkt.

https://dansksejlunion.dk/sejlerlandsholdet/atleter-og-klasser/atleter/anne-marie-rindom

ILCA 7 - Johan Schubert

21-årige Johan Schubert fra Horsens Sejlklub er en ung sejler på vej mod toppen af verdenseliten i den internationalt stærke ILCA 7-klasse.

Han begyndte som optimistjollesejler som 9-årig i 2012 og skiftede efterfølgende til ILCA-jollen i 2015.

Den har han holdt fast i lige siden, og gennem de senere år har han arbejdet målrettet på at blive den bedste.

Hans styrker er blandt andet en ekstrem god fysisk og en nysgerrig tilgang til det at lære noget nyt. Til stævner er han ikke bleg for at opsøge de bedste på ranglisten og spørge til råds.

https://dansksejlunion.dk/sejlerlandsholdet/atleter-og-klasser/atleter/johan-schubert

Nacra 17 - Natacha Violet Saouma-Pedersen // Mathias Bruun Borreskov

Natacha Violet Saouma-Pedersen og Mathias Bruun Borreskov fra Kongelig Dansk Yachtklub har dannet par i den foilende katamaran siden 2018.

Allerede fra begyndelsen markerede de sig som en stærk duo på den internationale sejlerarena. I 2019 vandt de U23 VM-sølv og blev nomineret til Danmarks ældste idrætspris ’Årets fund’.

Siden har de sat alt ind på at indfri drømmen om at repræsentere Danmark ved OL i 2024.

En drøm, der gik i opfyldelse ved det såkaldte ’Last chance regatta’ i Hyeres i april i år, hvor besætningen sikrede sig en suveræn sejr blandt de nationer, der endnu ikke havde kvalificeret sig til OL.

Dermed snuppede en af de sidste OL-billetter i overbevisende stil. Med et markant forspring på 24 point ned til andenpladsen kunne de fejre deres OL-kvalifikation allerede inden sidste sejlads.

https://dansksejlunion.dk/sejlerlandsholdet/atleter-og-klasser/atleter/natacha-violet-saouma-pedersen-mathias-bruun-borreskov

IQ foil - Johan Søe

Fra at være et ukendt navn i den etablerede sejlsport blev han i 2022 som kun 19-årig et household name blandt verdenseliten af windsurfere. Samme år blev han kåret til Årets Talent i dansk sejlsport.

På CV’et har han imponerende titler som både U21 europamester og verdensmester i windsurfing slalom samt U21 europamester og U21 viceverdensmester på den nye olympiske windsurfer IQ foil.

Men Johan Søe har ikke bare opnået meget flotte og markante resultater i en tidlig alder. Også hans adfærd er bemærkelsesværdig; Han er ikke vokset op i en stor ungdomsklasse eller i et olympisk miljø.

https://dansksejlunion.dk/sejlerlandsholdet/atleter-og-klasser/atleter/johan-soee

Kilde. Dansk Sejlunion

Motor
content-loader
content-loader
content-loader