Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
For musikeren Mattias Hundebøll er samarbejdet et drømmeprojekt. Han er vokset op med en sejlerfar og har mange gode barndomsminder om lange dage på havet. PR-foto

Museet for Søfart udgiver musikalbum til børn - 12 sange om havet

I samarbejde med musikeren og sangskriveren Mattias Hundebøll udgiver museet albummet 'M/S Drømmeskibet' med 12 sange om havet. Det er nykomponerede sange til børn og deres forældre om skumsprøjt, sømandsdrømme og eventyr til søs.

Af Anna Brinch |

Museet og Mattias Hundebøll vil med udgivelsen skabe en maritim sangskat, der tager børn og voksne med på havet med kurs mod eventyr og fællesskab.

Sangene er inspireret af klassiske børnesange og den britiske sea-shanty tradition, hvor sømænd sang sig gennem hårde arbejdsdage på havet.

Skabt til børnene 

Albummet bliver lanceret sammen med en udvidelse af museets legeunivers Drømmeskibet, der fremover også byder på leg for helt små børn og en rejsende drømmeskibskaptajn, der tager ud til daginstitutioner med kisten fuld af sange, lege og historier.

Det hele tager afsæt i den maritime kulturarv og er skabt specielt til M/S, hvor børn altid har været en vigtig målgruppe:

- Som kulturinstitution har vi en forpligtelse til at være et dannelsesrum for børn og tilbyde mange måder at møde historie på. Hvordan skal børn ellers lære at værdsætte historie? Musik har haft stor betydning i søfart både som underholdning og arbejdsredskab på de gamle sejlskibe, hvor shantymanden sang for og besætningen svarede.

- Derfor ville vi gerne skabe et musikalsk maritimt univers, der kan nå ud til alle børn. Også de børn, der sjældent kommer på museumsbesøg, siger Nina Bundgaard Trier, leder af undervisning og familieaktiviteter på M/S Museet for Søfart, i en pressemeddelelse.

Sejlerlivet har stor betydning for musikeren

For musikeren Mattias Hundebøll er samarbejdet et drømmeprojekt. Han er vokset op med en sejlerfar og har mange gode barndomsminder om lange dage på havet.

Med podcasten 'Fårking far' er Mattias Hundebøll også en stærk stemme i debatten om det gode børneliv. Han vil gerne minde os om Danmarks fortid som søfartsnation og mener, at søfart har gode budskaber til nutidens familieliv.

- I dag er børns liv fyldt med computere, skærme og alt foregår i et hurtigt tempo, hvor man hurtigt swiper videre til det næste. Livet på havet handler om noget helt andet. Det handler om drømme, fællesskab og mod, men også om tid til tanker og fordybelse.

- For mig er det fantastisk at få lov til at give oceanernes eventyr videre til en ny generation og vise, at man sagtens kan drømme stort, selv om man er lille, siger musiker, studievært og debattør Mattias Hundebøll, der selv er far til tre børn.

Sømandsmusik for børn og voksne

Sangene på "M/S Drømmeskibet" spænder fra sjove fjollehistorier om hajer og fyrtårne til poetiske ballader - som i sangen om pigen, der må rejse helt ud på de syv have for at finde hjem. Det er sømandsmusik i børnehøjde, men voksne kan også lytte med.

Ambitionen har været at skabe en tidløs maritim sangskat, der trækker tråde til musikalske legender som Kim Larsen, Sebastian og Shu-bi-dua. Musik fra en anden tid, som nutidens børn stadig lytter til. Derfor er musikken også indspillet på den gammeldags måde i et lydstudie med levende musikere.

- I dag bliver børn ofte skamløst spist af med teknoficeret metervaremusik, men børn fortjener ægte musik, indspillet af rigtige musikere. Det fortjener de voksne, der skal lytte med, i høj grad også, understreger Mattias Hundebøll.

Lanceringsevent på M/S Søfart 

Albummet bliver lanceret ved en mini-koncert for inviterede små og store gæster fredag den 15 marts kl. 10-12 ved åbningen af museets nye tilbud til børn mellem nul- seks år: Udbygning af legeskibet på museet, kostumer og rejsende drømmeskibskaptajn. 

Om albummet 'M/S DRØMMESKIBET':

Udkommer på streaming den 15. marts. Musikken indgår i museets rejsende tilbud til institutioner. I påskeferien giver Mattias Hundebøll små livekoncerter på museet, og større liveevents er på vej. Mere information på museets hjemmeside.

Projektet er støttet af Nordea-fonden.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader