Gå til hoved-indhold
Test
Frausher 1212 fra Østrig. Båden sælges af Tempo Bådsalg i Ishøj.
Test
Spanske De Antonia D 50 Coupé.
Test
Finske AMT 240. Båden sælges af Yamha i Danmark.
Test
Beneteau Flyer 8 fra Frankrig. Båden sælges af Risbjerg.dk ved Silkeborg.
Test
Prestige M48 sælges af Risbjer.dk ved Silkeborg.

Se vinderne af Best of Boat Award 2023 i syv kategorier - se de mest hotte motorbåde

En international jury, hvor motorbaadsnyt.dk er med, hædrede vinderne af den største internationale pris for motorbåde i i alt syv kategorier. Det var også første gang, der blev uddelt en pris for el-både. Uddelingen fandt sted på udstillingen BOAT & FUN BERLIN.

 

Af Troels Lykke |

Daniel Barkowski, projektleder for BOAT & FUN BERLIN, fortæller om priserne.

”Vi er meget stolte af ti års BOB Award her hos os. Vi er kæmpe fan af prisen – især fordi vi elsker de forskellige kategorier. Hvis du har en familie, så vil du være på jagt efter en familiebåd. Og hvis du vil have det sjovt, leder du efter en sjov båd. Derfor arrangerer vi messer: Folk kommer her for at finde den båd, der passer dem, og Best of Boats Award tilbyder orientering og hjælper dem med at beslutte. Og derfor anser vi BOB-prisen for det bedste arrangement af sin art.“

I en tale i anledning af tiårsdagen gengav Stefan Gerhard, der etablerede Best of Boats Award, tidligere begivenheder:

“Vi har testet tusindvis af både i løbet af de seneste år. I historien om BOB Awards har vi haft 211 finalister fra 24 nationer. En ret stor flåde."

Blandt dommerne, der overrakte priserne, var 16 chefredaktører og hovedmotorbådstestere fra hele Europa og USA. De havde udført tests af de mest fascinerende modeller, der blev udgivet i løbet af de sidste 12 måneder i forskellige vandsportsregioner. Motorbaadsnyt.dk er med i juryen.

For første gang blev der uddelt priser i en ny kategori (Bedst for elektrisk), der hædrede de bedste rene elektriske og hybride elektriske både. Også for første gang blev der i kategorien Best for Performance uddelt priser for superbåde – især luksuriøse sportsbåde, som imponerede dommerne med deres hurtighed og ydeevne.

Bedst for begyndere: Beneteau Flyer 8 (Frankrig)
Julijan Višnjevec, chefredaktør for Val Navtika fra Slovenien, overrakte prisen Best for Beginners til Marc Averhoff, Beneteau Export områdechef, DACH BeNeLux, for Beneteau Flyer 8. Daycruiseren med kahyt og liggestole er sikker og behagelig.  ”Vi er meget glade for prisen. At bringe begyndere ind i vores verden og dele vores passion for vandsport og både er, hvad vi alle ønsker", sagde Marc Averhoff, der talte på scenen. 

Bedst til elektrisk: X-Shore 1 (Sverige)
I kategorien Best for Electric, der blev tildelt for første gang, imponerede X-Shore 1 juryen mest. Stefan Gerhard overrakte prisen til Alexander Nelgen, X SHOREs salgschef, Centraleuropa. Blandt grundene til valget var dets enestående værdi for pengene. "Ingen forventer denne form for præstation fra en elektrisk båd. Den er også meget stille”, sagde Alexander Nelgen.

Bedst til familien: De Antonio D50 Coupé (Spanien)
For Arek Rejs, chefmotorbådtester hos Wiatr magazine fra Polen, skal en god familiebåd være nem og sikker at håndtere, rummelig og samtidig være sjov. Han overrakte prisen til Marc De Antonio, CEO for De Antonio Yachts, for De Antonio D50 Coupé. "Prisen er en stor ære for os. Vi grundlagde vores virksomhed i 2012 med masser af passion og et ønske om at innovere. Prisen giver os energien til at blive ved med at vokse", sagde vinderen.

Bedst til rejser: Prestige M 48 (Frankrig)
Alfred Boer, chefmotorbådstester af magasinerne Nautique fra Holland og Varen fra Belgien, overrakte prisen Best for Travel til Catina Burchardi fra aquamarin – Boote & Yachten, som tog imod prisen på vegne af Prestige Yachts. Prestige M 48, en rummelig katamaran, havde imponeret juryen. "Det var på tide for en katamaran at vinde i denne kategori", sagde en glad Catina Burchardi.

Bedst for sjov: AMT 240 DC (Finland)
Giacomo Giulietti, chef for motorbådstester hos pressmare.it fra Italien, overrakte prisen Best of Fun til Dominik Entzminger, administrerende direktør for AMT-importører Boat Solutions, for AMT 240 DC. ”På vandet har du brug for en båd, der kan bruges på forskellige måder, både til sjov og rejse. AMT 240 DC opfylder disse kriterier", sagde Dominik Entzminger.

Bedst til ydeevne: Frauscher 1212 Ghost Air (Østrig)
Stanislaw Iwinski, chefredaktør for Yachtsmen fra Polen, understregede vigtigheden af denne nye kategori: "Mange potentielle købere fokuserer primært på en båds ydeevne - men dette skal kombineres med sikkerhed, komfort og brugervenlighed." Hvad sætter den vindende Frauscher 1212 Ghost Air bortset fra dens enestående ydeevne og byggekvalitet. I løbet af de ti år med BOB-prisen har Stefan Frauscher, administrerende direktør for Frauscher Bootswerft, modtaget hædersbevisninger flere gange. "Vi er altid spændte og meget taknemmelige for at modtage denne pris", sagde han .

Bedst til fremtiden: Volvo Penta & Beneteau Hybrid Concept Boat (Sverige/Frankrig)
I kategorien Best for Future, der først blev præsenteret i 2019, er fokus ikke på individuelle både, men på fremadskuende teknologi, sagde Stefan Gerhard. I 2023 blev Best for Future-prisen vundet af Volvo Penta og Beneteau Group for deres samarbejde om at designe en hybrid konceptbåd.

Denne båd har gennemført 200 timers test – med fremragende resultater, ifølge Nicola Pomi, Yacht Sales Director, Volvo Penta:

"Det er ekstraordinært, at så mange mennesker har været i stand til at teste båden." Martin Schemkes, CEO for Delphia Yachts for Beneteau , ser hybridmotorer som fremtidens teknologi: "Det, at vi er ansvarlige for miljøet, var udgangspunktet for dette projekt." Dets initiativtagere betragter deres konceptskabelse som en milepæl på vejen mod mere bæredygtige motorbåde.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader