Gå til hoved-indhold
Kort Nyt
Det var fartøjet Nordsøen, der udførte patruljeringen. Foto: Fødevarerministeriet / Facebook

Fiskerikontrollen konfiskerer ulovlige redskaber og fangst for 800.000 kr. på to udenlandske fartøjer

En rutinemæssig patrulje gav pote i Nordsøen, da Fiskerikontrollen fik to fiskefartøjer fra udlandet i kikkerten. Sammen med konfiskeringen af udstyr og fangst følger et bødekrav.

Af Sara Sulkjær Hansen |

To udenlandske fiskefartøjer gik i nettet, da Fiskeristyrelsen forleden udførte en rutinemæssig kontrol i Nordsøen.

I det første tilfælde kunne fiskerikontrollørerne konstatere, at fiskefartøjet fiskede med to fangstposer, hvoraf den ene var ulovlig. Tykkelsen på trådene i den ulovlige fangstpose var for stor, og redskabet – og dets fangst af primært rødspætter – blev derfor værdikonfiskeret.

Små masker

I det andet tilfælde konstaterede fiskerikontrollørerne, at tre af fiskefartøjets fire fangstposer var ulovlige. Her drejede overtrædelsen sig om størrelsen på maskerne i sorteringsvinduerne. Fartøjets fangst bestod af primært jomfruhummer og rødspætte:

- Der er klare regler for, hvor tyk tråden i fangstposen må være. Jo tykkere tråden er, jo sværere er det for fisk under mindstemålet at undslippe. Det samme gælder for størrelsen på sorteringsvinduerne, hvor for små masker gør det sværere for fisk under mindstemålet at undslippe.

- Reglerne er til for at beskytte de små fisk, der skal vokse sig store, forklarer skibsfører fra fiskerikontrolskibet ”Nordsøen”, Jesper Bech Eiersted, i en pressemeddelelse.

Politianmeldelse

Fiskeristyrelsens kontrol til søs omfatter blandt andet kontrol af fiskeredskaber, fangst, tilladelser, logbog og af, om fiskeriet foregår i et område, hvor det er lovligt at fiske.

Fiskeristyrelsen forventer efter afslutning på sagsbehandlingen at anmelde sagerne til politiet med krav om bøde for ulovligt fiskeri samt værdikonfiskation af de ulovlige redskaber og fangster.

Herefter er det op til domstolen at afgøre sagerne endeligt.

Motor
content-loader
content-loader
content-loader