Gå til hoved-indhold

Se vinderne af Best of Boat Award 2023 i syv kategorier - se de mest hotte motorbåde

En international jury, hvor motorbaadsnyt.dk er med, hædrede vinderne af den største internationale pris for motorbåde i i alt syv kategorier. Det var også første gang, der blev uddelt en pris for el-både. Uddelingen fandt sted på udstillingen BOAT & FUN BERLIN.

 

Test: Quicksilver 705 Pilothouse – oplagt til lystfiskeri og tursejlads

Quicksilver fra den amerikanske koncern Brunswick kommer nu med efterfølgeren til Pilothouse 805. Denne Pilothouse 705, en 6,63 meter båd, opfylder lystfiskernes ønsker, og så er den sjov at sejle, viste test ved Cannes. Vi sejlede 37 knob med 200 hk bagpå.

Test af vellykket Marex 440 Gourmet Cruiser med stort og nytænkende pantry og smarte detaljer

Vi var på en sø i Litauen og teste Marex-flagskibet, der fås i to modifikationer, 440 Gourmet Cruiser med et stort U-formet pantrylayout og en 440 Scandinavia Version med en lukket salon. I Gourmet Cruiseren kan man rigtig boltre sig med madkunsten i et stort pantry.

Navan 30C – første luksusbåd i ny serie fra gigant i bådbranchen - masser af overskud og detaljer

Vi tester Brunswick Corporations nye model Navan 30C, der er kvalitet i den dyre ende. Den nyudviklede båd med det sporty look, sejlede 50,4 knob med 2 x 300 hk Mercury V8-motorer, viste test på sø i Polen. Båden skuffer ikke.

Vi tester prisbillig polsk Northman 1050 Trawler med masser af plads - kan bruges året rundt

Cockpit og salon er i ét niveau på den polske båd, der er med vældig fin finish, som polakkerne er kendt for. Vi sejlede 19 knob på toppen med en 320 hk Yanmar motor og kommer akkurat op at plane, men den sejler fint omkring 8-12 knob. Med en 370 hk motor planer den høje Northman 1050 Trawler.

Vi tester polsk O’boat o’550 i aluminium: Minimalistisk og smuk daycruiser til kystnær sejlads

Målet var at skabe en balance mellem praktik og finesse. Båden er til sejlere, der trodser det almindelige, lyder det fra det polske værft om O'boat o'550, vi testede udfor havnebyen Gdynia. Skroget er i stærkt aluminium, men det ser du ikke. Den 5,95 meter båd vejer 1.000 kilo.

 

Test af Bavaria SR33 - båden til enhver familie

Bavaria SR-Line med SR41 og SR36 har fokus på at skabe plads til livet på om bord. Under dæk på lillesøsteren Bavaria SR 33 er rigelig med plads til fire personer. Motorbaadsnyt.dk testede hende i Nordtyskland.

 

Finsk AMT 240 DC er med dybt cockpit og smarte løsninger, viser vores test med 40,9 knob

Den nye AMT 240 overrasker dejligt positivt med gode sejlegenskaber, dybt cockpit og smart indretning til en pris på lidt over 750.000 kroner. Dertil fås en stærk, men lydsvag Yamaha 300 hk motor.

 

Vi tester helårsbåden Sargo 45 hjemme i Finland: Luksus til alt slags vejr - se den på Cph Boat Show

Den 14,6 meter lange og 4,25 meter brede båd, der tager 4 måneder at bygge, var en fornøjelse at teste. Sargo 45 har utroligt meget plads, da fribordet er højt. Båden, der kan sejle i al slags vejr, kan ses på Copenhagen Boat Show til august. Læs her og se hvad du får for 7,4 mio. kroner.

 

Test: Polsk el-båd Canna med retrolook giver nærvær og lydløs sejlads

Et lavt fribord gør at du sidder helt nede ved vandet i polske Canna, der med en 30 kW podmotor fra hollandske Rim Drive, kan sejle i 8 timer med fem knobs fart, men det skal foregå tæt på kysten, da fribordet er lavt på den 5,5 meter lange båd. Vi testede båden i Gdynia.