Gå til hoved-indhold

Sejlertræf for nordisk kystkultur

Op mod 80 skonnerter, kuttere, spidsgattere, krydsere og andre klassiske fritidsfartøjer fra hele Norden tager på torsdag hul på tre dages Nordisk Kystkulturtræf i Ebeltoft.

Brand på verdens (måske) største sejlskib

Lørdag udbrød der brand på EOS, der er et af verdens største sejlskibe. Båden der anslås at koste 900 mio. kr, lå for anker ud for Ormøya i Norge ved Oslofjorden.

Nye vindmøller tager vand fra sejlerne - se hvor

I en ny rapport, som DR Nyheder viser, udpeger Havmølleudvalget nu 16 mulige placeringer for havmølleprojekter. Køge Bugt er et af stederne. Sejlere vi har talt med, er skeptiske.

Ny bog: Et år for egne sejl - På langtur med familien

Rikke Sandgren Stenbøg fra Bisserup, Sydsjælland, har nu skrevet en bog om at sejle 13 måneder med sin familie på en 36 fods sejlbåd.

 

Redningshelikoptere rammes ikke af besparelser

Sejlerne kan ånde lettet op. De to-tre milliarder kroner, der skal spares i Forsvaret rammer ikke redningshelikopterne.

Motorbåd stjålet fra bøje

En Örnvik Flamingo 430 blev natten mellem tirsdag og onsdag, stjålet fra den bøje, den var fortøjret ved, ud for Sjelborg Strand.

 

Anmeldelse: Sejlerkogebog til turen - fx grillet makrel

Morten W. Madsen – også kaldet HUBA – sejler og fhv. trommeslager i Kim Larsens band BELL-STAR, har begået en kogebog, med masser af nemme opskrifter til sejlerferien.

Protester kan betale sig

Mange vælger ikke at lægge en protest i en kapsejlads, selv om der er sket skader på båden. Det kan have afgørende betydning for, hvis forsikringsselskab der skal betale.

2.000 besøgte udstillingen Fyn til Søs i Svendborg

Lørdag 9. juni var der godt besøgt på den flydende bådudstilling i Svendborg, men dagen efter regnede det og mange besøgende blev væk. Vi besøgte udstillingen.

Tysk RIB forhandles nu syd for Aarhus

En serie RIB både fra det tyske Heytex i størrelsen fra 3,50 – 6,50 meter sælges nu af Baadhuset i Beder.