Gå til hoved-indhold

160 personer har taget det lovpligtige vandscooterbevis

160 personer har indtil videre taget et vandscooterkursus, så de lovligt kan være fører af en vandscooter. Efter en dødsulykke for to år siden, hvor en vandscooter var indblandet, er kravene for vandscootersejlads skærpet, hvorfor førere nu skal have et gyldigt bevis.

43 overlevede efter de blev sejlet ned på Elben- se video med ulykken

Meget peger på, at en fejlmanøvre med rorpinden på den Fyn Rundt-kendte, nyrenoverede No. 5 Elbe er årsagen til kollisionen med containerskibet. En 82-årig pensioneret lods styrede Lodsskonnerten, der blev ramt.

Hanstholm Fyr bliver hjemsted for kunst om menneskelig tilværelse

Frem til 10. august 2019 kan interesserede opleve en farverig og sprudlende udstilling på Hanstholm Fyr. Fyret er stedet hvor forskellige kunstnere fra nordatlantiske lande udstiller deres kunst.

Marstal-skonnerten Marilyn Anne fylder 100 år

Marilyn Anne af Struer er en tremast-slettopskonnert leveret fra værftet på Eriksens Plads i Marstal i 1919, som blev bygget uden motor og leveret til rederiet Kromann. I dag sejler hun rundt som skoleskib.

Mads 'Blærerøv' Christensen: - Sejlerverdenen er ikke en lukket fest

Har man lysten og viljen, kan alle komme på vandet. Det påstår Mads Christensen i en klumme i Berlingske. Minbaad.dk bringer et uddrag af det velskrevede indlæg.

To mænd reddet efter eksplosion på yacht nær Brighton

En varm kop the blev dyr for de to sejlere, da der opstod en eksplosion på parrets båd under brygningen. Sejlerne opholdt sig syv sømil fra land ved engelske Brighton og blev reddet af helikopter. Se video fra soSAILize.

 

Øhavets eneste redningsstation i Rudkøbing fylder 10 år

Redningsstationen i Rudkøbing på Langeland er den eneste station under Dansk Søredningsselskab i Det Sydfynske Øhav. Jørgen Rosenfeldt er sammen med andre frivillige reddere på stationen, som i år fylder 10 år.

Forsvarets nye fartøjer skal indsamle data til bedre søkort

Forsvarets to nye, hurtiggående fartøjer skal lave søopmålinger for at gøre søkortene til de indre danske farvande bedre. Fartøjerne når hastigheder på 33 knob.

Fragtskib taber superyacht i Middelhavet

Den 130 fod lange yacht, My Song, er væltet af et fragtskib i Middelhavet som var på vej fra Caribien til de Baleariske Øer. Superyachten er ejet af rigmanden Pier Luigi Loro Piana, og er bygget i 2016.

Ny SejlSikkert-kampagne sætter fokus på skippers ansvar

En ny SejlSikkert-kampagne er netop sat i søen. Kampagnen, som hedder 'Tager du ansvar for sikkerheden, skipper?', er sat i værk for at sætte fokus på skipperansvar og for at reducere antallet af personer, der drukner.